Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ντόρτμουντ - Αεροφωτογραφία

Ντόρτμουντ

Γερμανία
Μοιράσου το
Ντόρτμουντ - Στάδιο Βεστφάλεν Στάδιο Βεστφάλεν
Westfalenstadion
Το στάδιο Signal Iduna Park είναι ουσιαστικά το Westfalenstadion, δηλαδή το γήπεδο-έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μετονομάστηκε σε Signal Iduna Park λόγω συμφωνίας χορηγίας από το Δεκέμβριο του 2005 έως το 2021. Είναι ένα από τα διασημότερα γήπεδα της Ευρώπης. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο γήπεδο από το περιοδικό Times για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, μετά μόνο από το Καμπ Νου της Βαρκελώνης και το Μπερναμπέου της Μαδρίτης. Έχει 50.000 διαρκείας το χρόνο και χωρητικότητα 80.667 θεατές σε αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος και 65.718 θεατές σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.
Πρόσβαση: Στο γήπεδο μπορείτε να μεταβείτε με τις γραμμές U42 (στάση Theodor-Fliedner-Heim), U45 (στάση Westfalenhallen) και U46 (στάση Stadion). Τα τρένα των γραμμών U45 και U46 σταματούν σ'αυτές τις στάσεις μόνο τις ημέρες που γίνεται αγώνας. Επίσης, η Deutsche Bahn εκτελεί τακτικά δρομολόγια αλλά και επιπλεόν έκτακτα τις ημέρες που έχει αγώνα, στάση Dortmund Signal-Iduna-Park.
Ιστοσελίδα: http://www.signal-iduna-park.de/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Στάδιο Βεστφάλεν"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Στάδιο Βεστφάλεν"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ντόρτμουντ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ντόρτμουντ - Στάδιο Βεστφάλεν Ντόρτμουντ - Μουσείο Τέχνης και Πολιτιστικής Ιστορίας Ντόρτμουντ - Εκκλησία του Αγ. Ρέινολντ Ντόρτμουντ - Ευαγγελική Εκκλησία της Μαριέν Ντόρτμουντ - Ντόρτμουντ Πύργος U Ντόρτμουντ - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ - Θέατρο Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Όστγουολ» Ντόρτμουντ - Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών του Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ - Βοτανικός Κήπος «Ρόμπεργκπαρκ» Ντόρτμουντ - Πλατεία «Φριντενπλάτς» Ντόρτμουντ - Πύργος Φλόριαν