Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δράμα - Ονειρούπολη

Δράμα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Δράμα

Δράμα - Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Πάρκο Αγίας Βαρβάρας
"Σήμα κατατεθέν της πόλης της Δράμας αποτελεί το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 60 ομορφότε..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι ένα πανέμορφο μέρος που προσφέρει απίστευτη ηρεμία κ χαλάρωση όλες τις εποχές του χρόνου!"
Δράμα - Ονειρούπολη Ονειρούπολη
"Τα τελευταία 7 χρόνια η Δράμα τείνει να ταυτιστεί με το μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που στήνεται στο κέντρο τη..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αν και αποτελεί κυρίως εμπορική δραστηριότητα, συμβάλλει στην εορταστική ατμόσφαιρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χαρούμενη, πολύχρωμη κα..."
Δράμα - Παρθένο Δάσος Φρακτού Παρθένο Δάσος Φρακτού
"Σε απόσταση 92 χιλιομέτρων της Δράμας, στο βορειανατολικό άκρο του Νομού, βρίσκεται το Παρθένο δάσος του Φρακτού, το ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"To dasos einai poly makria apo tin poli, wstoso aksizei k mono i diadromi"
Δράμα - Σπήλαιο Αγγίτη Σπήλαιο Αγγίτη
"Το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χμ βορειοδυτικά της Δράμας, στο δήμο Προσο..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Έχω πάει 3 φορές κ είναι μοναδικό!οπωσδήποτε ένα μπουφάν μαζί σας, χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί κάνει πολύ κρύο μέσα στο σπήλαιο"
Δράμα - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
"Κάθε Σεπτέμβρη η Δράμα έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους σινεφίλ, πολύ ωραίο φεστιβάλ!"
Δράμα - Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού
"Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας και είναι ένα από τα..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δράμα - Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας
"Τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας πιστοποιούν την μακραίωνη ιστορία της πόλης. Καλύπτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"How in the world does a MUSEUM mis-identify a famous Jewish scholar as Jesuit? One can only hope it was "merely" accident or ignorance, r..."
Δράμα - Φίλιπποι Φίλιπποι
"Μόλις 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας θα συναντήσετε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Προκειτε για την αρχαί..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δράμα - Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Δράμας Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Δράμας
"Το συγκεκριμένο μουσείο ιδρύθηκε υπό τη διακονία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διονυσίου Α' και λειτουργεί υπό την επ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δράμα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 56.062
Περιγραφή: Η Δράμα είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού βρίσκεται στην ανατολική Μακεδονία και συνορεύει με τη Βουλγαρία. Είναι μια πόλη με μακραίωνη ιστορία και χωρίς καμία αμφιβολία υπέφερε πολλά κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα όταν μετατράπηκε σε πεδίο πολεμικών συγκρούσεων και διεκδικήσεων. Η πόλη περιβάλλεται από μια σειρά ορεινών όγκων μεταξύ των οποίων το Μενοίκιο, το Παγγαίο, ο Όρβηλος, η Λεκάνη και βεβαίως η οροσειρά της Ροδόπης. Το βουνό σύμβολο όμως που δεσπόζει στον ορίζοντα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ευρύτερης περιοχής είναι το Φαλακρό. Η Δράμα διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και προσεγγίζεται εύκολα μέσω του εθνικού οδικού δικτύου, μέσω σιδηροδρόμου από τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο αλλά και αεροπορικώς μέσω του κοντινού αεροδρομίου της Χρυσούπολης. Σήμερα η Δράμα φιλοξενεί περίπου 40.000 χιλιάδες κατοίκους και διαθέτει συγκεντρωμένες τις βασικές υπηρεσίες διοίκησης, εκπαίδευσης, περίθαλψης και αθλητισμού. Η πόλη είναι ιδιαίτερα ζωντανή και μέσω των κατοίκων της προσφέρει φιλοξενία και ποιοτική εξυπηρέτηση σε όλους τους επισκέπτες της. Η πολιτιστική αύρα είναι διάχυτη μεταξύ των δραστήριων πολιτιστικών συλλόγων που βοηθούν στη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων, των εκθεσιακών χώρων και των βιβλιοθηκών που υπάρχουν στην πόλη. Βέβαια θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί ότι η Δράμα θεωρείται η πρωτεύουσα της διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή και για την άμεση εξακρίβωση αυτής της άποψης θα σας προτείναμε μια νυχτερινή περιπλάνηση στους δρόμους της πόλης.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Δράμα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί