Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Έδεσσα - Καταρράκτες της Έδεσσας

Έδεσσα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Έδεσσα - Παλιό Κανναβουργείο της Έδεσσας Παλιό Κανναβουργείο της Έδεσσας
Πολυχώρος Πολιτισμού & Βιομηχανικό Μουσείο
Το Κανναβουργείο της Έδεσσας βρίσκεται στην περιοχή του Ψηλού Γκρημνού, στην περιοχή Βαρόσι. Παρήγαγε σχοινιά και σπάγκους από ινδική κάνναβη, που εισαγόταν κατά κύριο λόγο από το Μπενάρες. Τα προϊόντα ήταν πολύ ποιοτικά και ανθεκτικά και το κανναβουργείο Έδεσσας υπήρξε το μεγαλύτερο εργοστάσιο σπάγκων και σχοινιών στην Ελλάδα, ιδίως την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Οι μηχανές που έφτιαχναν το νήμα και κατόπιν τα σχοινιά λειτουργούσαν με υδροκίνηση, εκμεταλλευόμενοι έτσι τα πολλά νερά της Έδεσσας. Εκτός από κάνναβη από το Μπενάρες, χρησιμοποιήθηκε κατά διαστήματα κάνναβη από τη Σερβία αλλά και από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από τον κάμπο των Γιαννιτσών. Σήμερα ο χώρος χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού και τέχνης και λειτουργεί και καφέ.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παλιό Κανναβουργείο της Έδεσσας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Έδεσσα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ Έδεσσα - Καταρράκτες της Έδεσσας Έδεσσα - Ψηλός Βράχος της Έδεσσας Έδεσσα - Πάρκο Κιουπρί Έδεσσα - Παλιό Κανναβουργείο της Έδεσσας Έδεσσα - Γενί Τζαμί Έδεσσας Έδεσσα - Παραδοσιακή συνοικία «Βαρόσι» Έδεσσα - Βυζαντινή Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου Έδεσσας