Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αβάνα - Πανοραμική κέντρου

Αβάνα

Κούβα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Αβάνα

Αβάνα - Πλατεία της Επανάστασης Πλατεία της Επανάστασης
Plaza de la Revolución
"Η Πλατεία της Επανάστασης είναι μία από τις διασημότερες πλατείες της Αβάνας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ξεχωριστό δ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αβάνα - Καπιτώλιο Καπιτώλιο
El Capitolio
"Το Εθνικό Καπιτώλιο της Κούβας βρίσκεται στην Αβάνα. Μέχρι την επανάσταση και το 1959 αποτελούσε έδρα της Κουβανικής ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αβάνα - Καθεδρικός της Παναγίας Καθεδρικός της Παναγίας
Cathedral of Havana
"Ο συγκεκριμένος ναός της Παναγίας ή σε πιο πιστή μετάφραση ο ναός της " Αμόλυντης Σύλληψης", αποτελεί τον καθεδρικό ν..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αβάνα - Παλιά Αβάνα Παλιά Αβάνα
Habana Vieja
"Η ευρέως γνωστή Παλιά Αβάνα (Habana Vieja) αντιστοιχεί στο ιστορικό κέντρο της Αβάνας και συμπεριλαμβάνει μια σειρά α..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αβάνα - Μνημείο του Χοσέ Μάρτι Μνημείο του Χοσέ Μάρτι
Monumento a José Martí
"Το συγκεκριμένο μνημείο είναι αφιερωμένο στο Χοσέ Μαρτι, του εθνικού ήρωα της Κούβας που έγινε σύμβολο του απελευθερω..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αβάνα - Μουσείο της Επανάστασης Μουσείο της Επανάστασης
Museo de la Revolución
"Το Μουσείο της Επανάστασης βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αβάνας, ενώ πριν την επανάσταση του 1959 αποτελούσε το Π..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αβάνα - Κάστρο Μόρο Κάστρο Μόρο
Morro Castle
"Το Κάστρο Μόρο δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού καθώς είναι χτισμένο σε περίοπτη θέση στο ακρωτήρι που βρίσκεται απέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Κάθε μέρα, στις 21.00 στο κάστρο λαμβάνει χώρα ένα δρώμενο, το λεγόμενο Canonazzo (βλ. την τρίτη φωτογραφία της καταχώρησης). Η πυροδότησ..."
Αβάνα - Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας
Gran Teatro de La Habana
"Το Μεγάλο θέατρο της Αβάνας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1837, ενώ η επίσημη λειτουργία του ξεκινά το..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αβάνα - Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών Αβάνας Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών Αβάνας
National Museum of Fine Arts
"Το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών της Αβάνας αποτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο τόπο τουριστικού ενδιαφέροντος που αναφέρετ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αβάνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.135.498
Νόμισμα: Πέσος Κούβας ($MN)
Αεροδρόμιο/α: Jose Marti International (HAV)
Περιγραφή: Η Αβάνα είναι η πρωτεύουσα της Κούβας και ως μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κούβας και ο πληθυσμός της υπερβαίνει τα 2,2 εκατομμύρια κατοίκους. Η ευρύτερη περιοχή της Αβάνας εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από τον Sebastián de Ocampo το 1509 και ονομάστηκε Πουέρτο ντε Καρένας. Λίγα χρόνια αργότερα το 1515 ο Ισπανός εξερευνητής Ντιέγκο Βελάσκεθ ντε Κουεγιάρ ίδρυσε πιο νότια ένα λιμάνι που το ονόμασε Άγιος Χριστόφορος της Αβάνας. Το 1519 όμως αυτή η περιοχή εγκαταλείφθηκε λόγω του μή ευνοϊκού κλίματος και ο πληθυσμός μετακινήθηκε στο Πουέρτο ντε Καρένας όπου και ιδρύθηκε η σημερινή Αβάνα. Η ταραγμένη ιστορία ολόκληρης της Κούβας αντικατοπτρίζεται χωρίς στην εξέλιξη της πόλης της Αβάνας. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της η σημαντικότητα του λιμανιού της τη μετέτρεπε σε βασικό σταθμό εμπορίου και σε πολλές περιπτώσεις προσέλκυε το ενδιαφέρον πειρατών. Μέχρι την έναρξη του ισπανοαμερικανικού πολέμου (1868-1878) υπήρξε ισπανική αποικία, έπειτα έως το 1902 τέλεσε υπό την κυριαρχία της Αμερικής και στη συνέχεια κέρδισε την ανεξαρτησία της. Ανέκαθεν το πολιτικό σκηνικό ήταν ασταθές αφού από το 1920 την εξουσία κατείχαν δικτατορικά καθεστώτα που προκαλούσαν πολλαπλές αντιδράσεις με αποκορύφωμα την Κουβανική Επανάσταση που έδωσε την εξουσία στον Φιντέλ Κάστρο στις 1 Ιανουαρίου 1959. Σήμερα η πόλη διαθέτει δήμαρχο και διοικητικό συμβούλιο αλλά οι σημαντικότερες αποφάσεις εξαρτώνται από την κεντρική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας. Η πόλη διαιρείται σε 15 διαμερίσματα και πολλές καθημερινές λειτουργίες διεκπεραιώνονται σε συνοικιακό επίπεδο. Η εικόνα της πόλης χαρακτηρίζεται από πλήθος αντιθέσεων στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας. Υπέροχα κτίρια της ισπανικής αριστοκρατίας και νεοκλασικές επαύλεις γειτνιάζουν με πολυώροφα πολύχρωμα κτίρια σοβιετικού τύπου και δημιουργούν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο σκηνικό. Η εικόνα της κίνησης και των τρόμων με τα χαρακτηριστικά οχήματα περασμένων δεκαετιών περιγράφουν πολύ παραστατικά την οικονομική και εμπορική απομόνωση της Κούβας, ενώ η καθημερινότητα των ανθρώπων υιοθετεί κάποιους ιδιαίτερους ρυθμούς όπου σαφώς η διασκέδαση έχει σημαντικό ρόλο. Σήμερα η οικονομία της πόλης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και και θα μπορούσε να πει κανείς ότι εξελίσσεται με κεντρικό άξονα αυτό τον τομέα. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως ένα ζωντανό μουσείο και σίγουρα για πολλούς Ευρωπαίους αποτελεί έναν ξεχωριστό και μαγευτικό προορισμό.
Γλώσσα: Ισπανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι
ΌχιNo
ΕυχαριστώGracias
ΠαρακαλώPor favor
ΚαλημέραBuenos días!
ΚαληνύχταBuenas noches
Γεία σου!Hola!

Ταξιδολογίτες στην Αβάνα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί