Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αβάνα - Πανοραμική κέντρου

Αβάνα

Κούβα
Μοιράσου το
Αβάνα - Κάστρο Μόρο Κάστρο Μόρο
Morro Castle
Το Κάστρο Μόρο δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού καθώς είναι χτισμένο σε περίοπτη θέση στο ακρωτήρι που βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό κέντρο της Αβάνας. Η ίδρυση του τοποθετείται στο 1589 και ήταν κομμάτι ενός συνολικού οχυρωματικού έργου που είχε σκοπό να προστατέψει τον κόλπο και την πόλη της Αβάνας από από τις συνεχιζόμενες πειρατικές επιδρομές και κάθε είδους εχθρικές επιθέσεις. Υπεύθυνος για την κατασκευή του ήταν ο Ιταλός μηχανικός Χουάν Μπατίστα Αντονέλι ενώ η αρχική ονομασία του κάστρου είχε βιβλική προέλευση καθώς στα ισπανικά ονομαζόταν "Κάστρο των Τριών Μάγων". Κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε πεδίο διεξαγωγής μεγάλων μαχών και το 1762 κατακτήθηκε οριστικά από τους Βρετανούς οριοθετώντας έτσι το τέλος του επταετούς ισπανοαγγλικού πολέμου. Το εσωτερικό του περιλαμβάνει έναν μεταγενέστερο φάρο, ενώ κατά το παρελθόν διατηρούσε και μία σχολή φαροφυλάκων. Τα μεγάλα κανόνια παρότι σκουριασμένα συνεχίζουν να κοσμούν τις πολεμίστρες του ενώ η πανοραμική θέα που προσφέρει αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε ετήσια βάση. Το συνολικό σκηνικό του κάστρου έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μεγάλους καλλιτέχνες και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αποτέλεσε κομμάτι του σκηνικού για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Σίγουρα συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων αξιοθέατων της πόλης και για αυτό μια επίσκεψη σε αυτό κρίνεται επιτακτική.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο Μόρο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Αβάνα » Κάστρο Μόρο
Κάθε μέρα, στις 21.00 στο κάστρο λαμβάνει χώρα ένα δρώμενο, το λεγόμενο Canonazzo (βλ. την τρίτη φωτογραφία της καταχώρησης). Η πυροδότηση των κανονιών έχει πλέον συμβολικό χαρακτήρα, αλλά στα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό: Ο κόλπος που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης έκλεινε με μια τεράστια αλυσσίδα, για ασφάλεια. Τα κανόνια λοιπόν ειδοποιούσαν ότι η πόλη έκλεισε για την ημέρα. Επειδή η τελετή μαζεύει πολύ κόσμο (τουρίστες και ντόπιους), καλό είναι να είστε εκεί πριν τις 20.30, αν θέλετε να πιάσετε καλή θέση (δίπλα στα κανόνια). Προσοχή, οι ντόπιοι κόβουν πιο φθηνό εισητήριο (στο τοπικό τους νόμισμα), μην περιμένετε σε λάθος ουρά!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αβάνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αβάνα - Πλατεία της Επανάστασης Αβάνα - Καπιτώλιο Αβάνα - Καθεδρικός της Παναγίας Αβάνα - Παλιά Αβάνα Αβάνα - Μνημείο του Χοσέ Μάρτι Αβάνα - Μουσείο της Επανάστασης Αβάνα - Κάστρο Μόρο Αβάνα - Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας Αβάνα - Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών Αβάνας