Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σμύρνη - A Vali πανόραμα

Σμύρνη

Τουρκία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σμύρνη

Σμύρνη - Αγορές της Σμύρνης Αγορές της Σμύρνης
Kemeralti Bazaar & Kizlaragasi Han Bazaar
"Το Kemeralti Bazaar είναι μία ιστορική αγορά, στο κέντρο της Σμύρνης, στην ομώνυμη συνοικία. Η δημιουργία του χρονολο..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Αλσαντζάκ (Πούντα) Αλσαντζάκ (Πούντα)
Alsancak
"Το Αλσαντζάκ είναι μία περιοχή στο βόρειο άκρο της προκυμαίας της Σμύρνης και πρόκειται για την παλιά ελληνική συνοικ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Φαγητό στη Σμύρνη Φαγητό στη Σμύρνη
"Πολλά από τα φαγητά της Σμύρνης μας είναι γνωστά εδώ στην Ελλάδα, από τους πρόσφυγες που τα έφεραν μαζί τους το 1922,..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Πέργαμος - Aρχαιολογικός Xώρος Πέργαμος - Aρχαιολογικός Xώρος
Bergama
"Χτισμένη ανάμεσα στους παραπόταμους του Κάικου, του Σεληνούντα και του Κητείου, η αρχαία Πέργαμος ήταν μία ασήμαντη π..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Έφεσος Έφεσος
Efes
"Η αρχαία Έφεσος βρίσκεται 56 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης. Παρ’ ότι οι ανασκαφές έχουν αποδείξει ύπαρξη ζωής από τη ν..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι ένας θαυμάσιος χώρος που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι Έλληνες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η ξενάγηση γίνεται στα ελληνικά από Τ..."
Σμύρνη - Κιρκιντζές Κιρκιντζές
Sirince
""Αν υπάρχει αυτό που λέμε παράδεισος το χωριό μας ο Κιρκιντζές, ήταν ένα δείγμα του. Κοντά στο Θεό ζούσαμε ψηλά ανάμε..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης
Izmir Saat Kulesi
"Βρίσκεται στην πλατεία Konak, στην ομώνυμη περιοχή. Σχεδιασμένο από το Γάλλο αρχιτέκτονα Raymont Charles Père και απο..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Χισάρ Τζαμί Χισάρ Τζαμί
Hisar Cami
"Το Χισάρ Τζαμί είναι το παλιότερο τζαμί της πόλης και βρίσκεται στην περιοχή Kemerati, στην καρδιά της Σμύρνης. Κατασ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Ασανσέρ της Σμύρνης Ασανσέρ της Σμύρνης
Asansör
"Το ασανσέρ της Σμύρνης ανακαινίστηκε πρόσφατα και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Σμύρνης. Πρό..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σμύρνη - Αρχαιολογικό Μουσείο Σμύρνης Αρχαιολογικό Μουσείο Σμύρνης
"Βρίσκεται στην πλατεία Konak, στο κέντρο της πόλης. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σμύρνης παρουσιάζει μία εντυπωσιακή σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σμύρνη - Καντιφέ Καλέ Καντιφέ Καλέ
Kadifekale
"Το κάστρο αυτό βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο, νότια της πλατείας Konak. Το όνομά του σημαίνει "βελούδινο κάστρο" και κα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σμύρνη - Μενεμένη Μενεμένη
Menemen
"Η Μενεμένη είναι μία πόλη της επαρχίας της Σμύρνης, στο κέντρο μίας εύφορης πεδιάδας, που τη διασχίζει ο ποταμός Έρμο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σμύρνη - Φώκαια Φώκαια
Foca
"Η Φώκαια ήταν αρχαία πόλη της Ιωνίας, ιδρυμένη από Ίωνες του πρώτου αποικισμού τον 9ο αιώνα π.Χ. Υπήρξε μία πολύ σημα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σμύρνη - Παμούκαλε Παμούκαλε
Pamukkale
"Το Pamukkale, που στα τούρκικα σημαίνει “κάστρο από βαμβάκι”, είναι ένα αξιοθέατο φυσικής και αρχαιολογικής σημασίας,..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σμύρνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.783.866
Νόμισμα: Τουρκική λίρα (TL)
Αεροδρόμιο/α: Izmir Adnan Menderes International (ADB)
Περιγραφή: Στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων η Σμύρνη έχει ταυτιστεί με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον εμπρησμό της πόλης, τις ημέρες εκείνες. Η Σμύρνη είναι μία ακόμη πόλη της Μικράς Ασίας, όπου επί αιώνες άκμασε το ελληνικό στοιχείο για να ξεριζωθεί το 1922 κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Μεσογείου, της αρχαίας Ιωνίας και ιδρύθηκε το 3000 π.Χ. Η πρώτη αναφορά στην πόλη κατά την αρχαιότητα γίνεται από τον Στράβων, ως "Παλιά Σμύρνη" η οποία χτίστηκε κατά τους προϊστορικούς χρόνους, ενώ στη συνέχεια χτίστηκε μία δεύτερη από το Μ. Αλέξανδρο και τους διάδοχους του, κατά την ελληνιστική περίοδο. Προς το τέλος του 1ου αιώνα εμφανίζεται ως μία από τις επτά εκκλησίες της Ασίας που περιλαμβάνονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, ενώ γύρω στο 133 μ.Χ. κληροδοτήθηκε από τον τελευταίο βασιλιά της δυναστείας των Ατταλιδών Ευμένη Γ’ στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το 178 μ.Χ. ένας δυνατός σεισμός ισοπεδώνει όλη την πόλη, πολύ σύντομα ωστόσο ανοικοδομείται ξανά. Κατά τη διαίρεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η Σμύρνη γίνεται μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αποτελεί ένα αξιοσημείωτο θρησκευτικό κέντρο. Το 1076 καταλαμβάνεται από τους Σελτζούκους Τούρκους και χρησιμοποιείται ως ναυτική βάση, ενώ το 1102 επιστρέφει στους Βυζαντινούς. Το 1204, κατά τη διάρκεια της Τέταρτης Σταυροφορίας, κατακτάται από τους Ιππότες της Ρόδου. Στις αρχές του 14ου αιώνα η πόλη ξαναπέφτει στα χέρια των Τούρκων και στους αιώνες που ακολουθεί αποτελεί ένα σημαντικό αστικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σταθμός στην ιστορία της πόλης αποτελεί η άφιξη των Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία το 1492, με τη Σμύρνη να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εβραϊκά κέντρα στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της πόλης ξεκινά στα τέλη του 16ου αιώνα, όπου αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό κέντρο εμπορίας βαμβακιού, προσελκύοντας εμπόρους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, που εγκατέστησαν εδώ και τα προξενεία τους. Στα τέλη του 19ου αιώνα η Σμύρνη αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μία σύγχρονη πολιπολισμική πόλη. Μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Συνθήκη των Σεβρών, ο ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919, μέσα σ’ ένα κλίμα πανηγυρισμού, όπου τους υποδέχτηκαν ως απελευθερωτές. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τον ελληνισμό της πόλης αλλά και ολόκληρης της Μικράς Ασίας, με τις ολέθριες επιπτώσεις που είχε η Μικρασιατική Εκστρατεία, γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της χώρας μας και την πυρκαγιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Με την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, η Σμύρνη ανοικοδομήθηκε σταδιακά, για να αποκτήσει τη σημερινή της μορφή και αποτελεί την τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Τουρκίας.
Γλώσσα: Τούρκικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιEvet
ΌχιHayir
ΕυχαριστώMersi
ΠαρακαλώLütfen
ΚαλημέραGünaydin
ΚαληνύχταLyi geceler
Γεία σου!Merhaba

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σμύρνη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί