Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ιερουσαλήμ - Πανοραμική φωτογραφία

Ιερουσαλήμ

Ισραήλ
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Ιερουσαλήμ

Ιερουσαλήμ - Ναός του Πανάγιου Τάφου Ναός του Πανάγιου Τάφου
Temple of the Holy Sepulchre
"Ο Ναός Πανάγιου Τάφου συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων μνημείων και τόπους λατρείας της χριστιανικής πίστης. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα...... Το συγκλονιστικό είναι ότι βρίσκεσαι σε άλλη χώρα αλλά εκεί νιώθεις ότι είσαι σπ..."
Ιερουσαλήμ - Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
Jerusalem Old City
"Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και πραγματικά προσφέρει μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Όσες φορές και να την επισκεφθείς, πάντα θέλεις να επιστρέψεις! Η θρησκευτική κατάνυξη συνυπάρχει αρμονικά με μια πόλη που έχει τόση ομορ..."
Ιερουσαλήμ - Θόλος του Bράχου Θόλος του Bράχου
Dome of the Rock
"Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό Ισλαμικό ναό που βρίσκεται στο βράχο του ναού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ιερουσαλήμ - Πύργος του Δαβίδ Πύργος του Δαβίδ
Tower of David
"Ο πύργος του Δαβίδ είναι ένα αρχαίο φρούριο χτισμένο στην ακρόπολη που βρίσκεται κοντά στην Πύλη της Γιάφας στην παλι..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Βρισκετε στην αρχη της παλαιας πολης!Ιδιαιτερα ενδιαφερων! "
Ιερουσαλήμ - Τείχος των Δακρύων Τείχος των Δακρύων
Wailing Wall
"Πρόκειται για ένα απομεινάρι του αρχαίου τείχους που περιέβαλε τον προαύλιο χώρο του πρώτου και δεύτερου μεγάλου Ιουδ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Ιδιαιτερα ενδιαφερων αλλα αμα πατε εκει,πρεπει να προσεχετε και να ντυθειτε απλα γιατι εχει παρα πολλους εβραιους!"
Ιερουσαλήμ - Τέμενος του Αλ Ακσά Τέμενος του Αλ Ακσά
Al-Aqsa Mosque
"Το Τέμενος του Αλ Ακσά είναι ένα ισλαμικό τέμενος το οποίο μαζί με τον Θόλο του Βράχου βρίσκονται στο Όρος του Ναού. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιερουσαλήμ - Πλατεία Σαφρά Πλατεία Σαφρά
Safra Square
"Η πλατεία Σαφρά βρίσκεται στην περιοχή όπου τοποθετείται το Δημαρχείο της πόλης και έχει λάβει το όνομά της από τον Ι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιερουσαλήμ - Κατασκευή των Κλιμακωτών Λίθων Κατασκευή των Κλιμακωτών Λίθων
Stepped Stone Structure
"Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο που σύμφωνα με τους ιστορικούς αντιστοιχεί στο ανατολικό τμήμα την βιβλικής πόλης..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ιερουσαλήμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 801.000
Νόμισμα: Νέο ισραηλινό σεκέλ (₪)
Περιγραφή: Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και θεωρείται μία από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Ανασκαφικά ευρήματα πιστοποιούν στην περιοχή οικιστική ανάπτυξη για περισσότερα από 6000 χρόνια ενώ η επίσημη ίδρυση της πραγματοποιείται γύρω στα 2000 π.Χ από τους Καναανίτες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τελούσε υπό την κυριαρχία των Φαραώ της Αιγύπτου και το 1000 π.Χ μετατράπηκε από τον Δαβίδ σε πρωτεύουσα των Ιουδαίων. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της καταστράφηκε δύο φορές, πολιορκήθηκε 23, δέχτηκε περισσότερες από 52 επιθέσεις και έπεσε στα χέρια πολλών φύλων με διαφορετικό θρήσκευμα και πολιτισμό. Αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. Συγκεκριμένα είναι η ιερότερη των Εβραίων υπήρξε πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ και φιλοξένησε τον μεγαλοπρεπή ναό του Σολομώντα. Για τους χριστιανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε το Υιός του Θεού. Και για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ με πληθυσμό που ανέρχεται περίπου στις 763.800 κατοίκους από τους οποίους οι 200.000 είναι παλαιστίνιοι, εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση από τα τείχη της αρχαίας πόλης και γεωγραφικά τοποθετείται στα βουνά της Ιουδαίας ανάμεσα στη Μεσόγειο και την Νεκρά Θάλασσα. Η παλιά πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και λόγω των αγίων τόπων η πόλη στο σύνολό της παρουσιάζει σημαντική τουριστική κίνηση. Μερικά από τα γνωστότερα αξιοθέατα και ταυτόχρονα τόπους προσκυνήματος είναι ο Ναός του Πανάγιου Τάφου, το Τείχος των Δακρύων και το Τέμενος του Αλ Ακσά.
Γλώσσα: Εβραικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιKen
ΌχιLo
ΕυχαριστώToda
ΠαρακαλώBevakasha
ΚαλημέραBoker Tov
ΚαληνύχταLaila Tov
Γεία σου!Shalom

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Ιερουσαλήμ
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί