Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κάλυμνος - Πόθια

Κάλυμνος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Κάλυμνος

Κάλυμνος - Ψέριμος Ψέριμος
"Η Ψέριμος είναι το μεγαλύτερο νησί που ανήκει στην Κάλυμνο. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω και έχει έκταση..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου
"Το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου ιδρύθηκε το 1994 και βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Πόθιας, δίπλα στο Δημαρχείο, στο κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου είναι κτισμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, της Πόθιας, και λειτουργε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Αναρρίχηση στην Κάλυμνο Αναρρίχηση στην Κάλυμνο
"Η Κάλυμνος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για αναρρίχηση παγκοσμίως. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα διάσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Ιερό Δηλίου Απόλλωνα Καλύμνου Ιερό Δηλίου Απόλλωνα Καλύμνου
"Το Ιερό του Δηλίου Απόλλωνα υπήρξε το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο της Καλύμνου κατά την αρχαιότητα. Στην περιοχή ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων
"Το μουσείο Θαλάσσιων ευρημάτων βρίσκεται στην περιοχή Βλυχάδια στη νότια πλευρά της Καλύμνου. Πρόκειται για μια ιδιωτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Κάστρο της Χώρας της Καλύμνου Κάστρο της Χώρας της Καλύμνου
"Ανάμεσα στην Πόθια, την πρωτεύουσα του νησιού και της εξοχικής περιοχής του Πανόρμου, χτισμένο στην κορυφή ενός απόκρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Πόθια Πόθια
"Η Πόθια είναι το λιμάνι της Καλύμνου καθώς και η πρωτεύουσα της. Χτίστηκε στις αρχές του 1850 μετά το τέλος των πειρα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Παραλίες της Καλύμνου Παραλίες της Καλύμνου
"Στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία Ακτή, μια ήρεμη, αμμώδης παραλία με διάφορα καταλύματα, ταβέρνες και ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάλυμνος - Δάμος Δάμος
"Η περιοχή του Δάμου (Δάμος = Δήμος) βρίσκεται στα βόρεια του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από την Πόθια στις Ελιές. Ο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κάλυμνος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 16.441
Αεροδρόμιο/α: Καλύμνου (JKL)
Περιγραφή: Η Κάλυμνος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πέλαγος, ανάμεσα στην Κω, τη Λέρο και τη Μ. Ασία. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων. Η επιφάνειά της είναι 109,67 τ. χλμ., ενώ το μήκος των ακτών φτάνει τα 96 χλμ. Ο πληθυσμός της είναι 20.237 και οι περισσότεροι κατοικούν στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα. Η Κάλυμνος χαρακτηρίζεται ορεινή- ημιορεινή. Η παρουσία πολυάριθμων και βαθιών χαραδρών και ορεινών όγκων είναι έντονη σε όλη την επιφάνεια του νησιού. Η αρχική ονομασία του νησιού ήταν Καλύδνα. Προστάτης του νησιού ήταν ο Απόλλωνας με το ιερό του να αποτελεί πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο στο νησί καθ’ όλη την αρχαιότητα έως τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στην Κάλυμνο χτίστηκαν πολλοί ναοί πάνω σε ερείπια παλιών αρχαίων ναών. Η Κάλυμνος γνώρισε πολλούς κατακτητές στο πέρας της ιστορίας της. Αυτοί που άφησαν τα σημάδια τους στο νησί, τόσο στη φυσιογνωμία του όσο και στην κουλτούρα των κατοίκων είναι οι Βενετοί που κατείχαν το νησί από 1257 έως το 1277 μ.Χ., οι Γενοβέζοι και οι Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννου που κυριάρχησαν στο νησί από το 1306 έως το 1522 όπου η Κάλυμνος κατακτήθηκε από τους Τούρκους. Η τουρκική παρουσία στην Κάλυμνο είναι χαλαρή κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από τις αρχές του 18ου αιώνα αρχίζει σταδιακά να κτίζεται ο οικισμός της Χώρας, στους πρόποδες του Κάστρου της Χώρας. Γύρω στα 1850 οργανώνεται το λιμάνι της Πόθιας, η νέα πρωτεύουσα του νησιού. Το 1912 η Κάλυμνος περνά στην ιταλική κατοχή, η οποία διαρκεί ως το 1943. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 κτίζονται τα δύο μεγάλα οικοδομήματα, το Επαρχείο και το Δημαρχείο. Κατά την περίοδο 1943 - 1945 το νησί τελεί υπό γερμανική κατοχή. Μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ενσωματώνεται, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, επίσημα και οριστικά στα όρια του ελληνικού κράτους, στις 7 Μαρτίου του 1948. Η νεότερη ιστορία της Καλύμνου συνδέθηκε ιδιαίτερα με την αλιεία, την επεξεργασία και το εμπόριο του σφουγγαριού. Μάλιστα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η Κάλυμνος παραμένει η μοναδική ελληνική σπογγαλιευτική δύναμη, με εξαγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έτσι που να είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως το Νησί των Σφουγγαράδων.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Κάλυμνος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί