Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κάλυμνος - Πόθια

Κάλυμνος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Κάλυμνος - Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου
Το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου ιδρύθηκε το 1994 και βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Πόθιας, δίπλα στο Δημαρχείο, στο κτίριο της παλιάς Βουβάλειου Τεχνικής Σχολής. Τα διάφορα εκθέματα του μουσείου απεικονίζουν τη ναυτική παράδοση του νησιού και την ιστορία και τη μέθοδο της σπογγαλιείας, αλλά και πολλά αντικείμενα από ναυάγια παλιών πλοίων.

Στις τέσσερις αίθουσες που περιλαμβάνει εκτίθενται αντικείμενα σχετικά με το επάγγελμα της σπογγαλιείας και μεγάλο πλήθος εκθεμάτων σχετικά με την σπογγαλιεία και την επεξεργασία σφουγγαριών. Η πρώτη αίθουσα διαθέτει μία έκθεση με φωτογραφίες που ανάγονται στις αρχές του 20ού αιώνα και απεικονίζουν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν κατά την αναχώρηση των σφουγγαράδων, ενώ διάφορες άγκυρες, ναυτικοί χάρτες περασμένων αιώνων και ευρήματα από ναυάγια συμπληρώνουν τα εκθέματα.

Η δεύτερη και τρίτη αίθουσα είναι αφιερωμένες στη σπογγαλιεία, με μία μεγάλη ενότητα του μουσείου να είναι αφιερωμένη στη “σκανταλόπετρα”, πέτρες για τη βύθιση των δυτών που χρησιμοποιούσαν οι Καλύμνιοι δύτες από την αρχαιότητα. Η τέταρτη και τελευταία αίθουσα έχει περισσότερο λαογραφικό χαρακτήρα, περιλαμβάνοντας παραδοσιακές ενδυμασίες, έπιπλα εποχής και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για αναβάθμιση του μουσείου, από το καλοκαίρι του 2011 στο μουσείο υπάρχει ξεναγός για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Η επίσκεψη μπορεί να γίνει καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες και για περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί καλέστε στο 22430 51361.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κάλυμνος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κάλυμνος - Ψέριμος Κάλυμνος - Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου Κάλυμνος - Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου Κάλυμνος - Αναρρίχηση στην Κάλυμνο Κάλυμνος - Ιερό Δηλίου Απόλλωνα Καλύμνου Κάλυμνος - Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων Κάλυμνος - Κάστρο της Χώρας της Καλύμνου Κάλυμνος - Πόθια Κάλυμνος - Παραλίες της Καλύμνου Κάλυμνος - Δάμος