Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κομοτηνή - Κέντρο

Κομοτηνή

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Κομοτηνή

Κομοτηνή - Ιμαρέτ Κομοτηνής Ιμαρέτ Κομοτηνής
Εκκλησιαστικό Μουσείο
"Το Ιμαρέτ της Κομοτηνής είναι από τα παλαιότερα σωζόμενα οθωμανικά μνημεία της Ευρώπης. Χρονολογείται μεταξύ των αρχώ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κομοτηνή - Δάσος Αναψυχής Κομοτηνής «Νυμφαία» Δάσος Αναψυχής Κομοτηνής «Νυμφαία»
"Το δάσος Νυμφαίας είναι ο πνεύμονας οξυγόνου και πηγή πρασίνου της πόλης. Καλύπτεται από πεύκα και είναι ιδανικό για ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κομοτηνή - Πύργος του Ωρολογιού Πύργος του Ωρολογιού
Γενί Τζαμί Κομοτηνής
"Ο πύργος του Ωρολογιού της Κομοτηνής βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Γενί Τζαμί. Το κτίριο θεωρείται δείγμα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κομοτηνή - Αρχαία Μαρώνεια Αρχαία Μαρώνεια
"Η πόλη της αρχαίας Μαρώνειας ήταν χτισμένη πολύ κοντά στις ακτές και πολύ κοντά στην ομηρική πόλη Ίσμαρος. Ιδρύθηκε α..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κομοτηνή - Παραλίες Ροδόπης Παραλίες Ροδόπης
Φανάρι, Ίμερος & Μαρώνεια
"Αν και η Κομοτηνή δεν είναι παραθαλάσσια πόλη, η θάλασσα απέχει από την Κομοτηνή από 20 μέχρι 30 χιλιόμετρα και η πρό..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κομοτηνή - Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής
"Το αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται θεωρείται ένα από..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κομοτηνή - Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά
"Το μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρομά είναι ένα μοναδικό μουσείο στο είδος του καθώς παρουσιάζει την τέχνη των Ρομά στη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κομοτηνή - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
"Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ένα από τα πολύ γνωστά πανεπιστήμια της χώρας. Έχει τμήματα σε Κομοτηνή, Ξάν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κομοτηνή - Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής
"Το Λαογραφικό μουσείο Κομοτηνής στεγάζεται σε ένα ένα αρχοντικό, το αρχοντικό Πεϊδη, και λειτουργεί από το 1962. Το κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κομοτηνή - Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής
"Η πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή θεωρείται η καρδιά της πόλης. Περιμετρικά της πλατείας θα βρείτε πλήθος καταστημάτων ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κομοτηνή»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 66.580
Περιγραφή: H Κομοτηνή είναι μία από τις γνωστότερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Επιβεβαιώνεται από ευρήματα ότι η πόλη υπάρχει ως οικισμός από το 2ο μ.Χ. αιώνα, αλλά σημαντική άνθηση η πόλη γνώρισε από τον 4ο αιώνα, εξαιτίας της Εγνατίας οδού. Βρέθηκε να είναι ένα σημαντικό εμπορικό πέρασμα τόσο από το Δυρράχιο προς την Κωνσταντινούπολη, όσο και προς το βορρά, πέρα από τα βουνά της Ροδόπης, στη Φιλιππούπολη. Κατά τη διάρκεια την επανάστασης ενάντια στους Τούρκους, μέλη της Φιλικής Εταιρείας έδρασαν στην περιοχή, βοηθώντας έτσι πολύ στην απελευθέρωση. Η Κομοτηνή γνώρισε εξαιρετική οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας του εμπορίου καπνού. Η σύγχρονη πόλη συνδυάζει πολιτισμούς, καθώς συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντας στην Κομοτηνή ξεχωριστό χρώμα και σίγουρα μοναδικές μυρωδιές που αξίζει να γευτεί κανείς!

Ταξιδολογίτες στην Κομοτηνή
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί