Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κομοτηνή - Κέντρο

Κομοτηνή

Ελλάδα
Μοιράσου το
Παραλίες Ροδόπης
Φανάρι, Ίμερος & Μαρώνεια
Αν και η Κομοτηνή δεν είναι παραθαλάσσια πόλη, η θάλασσα απέχει από την Κομοτηνή από 20 μέχρι 30 χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς δεν παρεμβάλλεται κάποιο βουνό ή κάποιος μεγάλος κόλπος. Υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα, από ήρεμα φυσικά ησυχαστήρια μέχρι κοσμοπολίτικες παραλίες με πολυκοσμία καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι παραλίες βρίσκονται κυρίως σε τρεις περιοχές, στο Φανάρι, στον Ίμερο και στην περιοχή της Μαρώνειας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των παραλιών στη Ροδόπη είναι η ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου που προκαλείται από τη συνύπαρξη της θάλασσας με τις λίμνες και τις λιμνοθάλασσες της περιοχής και δημιουργεί λεπτές λωρίδες γης.

Παραλία Φανάρι

Μεγάλη και αμμώδης παραλία με πολλά δέντρα τα οποία παρέχουν σκιά. Οι ντόπιοι καυχιούνται για τη φυσική ομορφιά της περιοχής, αφού μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται η λίμνη Βιστωνίδα. Παρέχει όλες της ανέσεις ενώ ξεχωρίζουν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια με εξαιρετικό μενού ψαριών.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Φανάρι"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Σύναξη

Δυσπρόσιτη βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα νερά, χωμένη σε μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση. Προτιμάται κυρίως από κατασκηνωτές, φυσιολάτρες και ψαράδες. Ένα ησυχαστήριο της φύσης.

Παραλία Αρωγή

Απέραντη αμμουδερή παραλία, φυσική συνέχεια της παραλίας Φανάρι. Διαθέτει beach bars και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Αρωγή"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Μέση

Βρίσκετε σε μια χαρισματική τοποθεσία, ανάμεσα από δύο λιμνοθάλασσες, την Μαυρολίμνη (Καρατζά) και την Αλυκή, επί του ομωνύμου οικισμού και ενός μικρού άλσους. Διαθέτει οργανωμένο beach bar.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Μέση"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Μαρμαρίτσα

Αποτελείτε από δύο κολπίσκους στο Ρήγμα Μάκρης - Μαρώνειας, κοντά στο λιμανάκι του Άγιου Χαράλαμπου. Κρυστάλλινα νερά σε ένα μαγικό τοπίο, επιλογή κυρίως νέων και φυσιολατρών που απολαμβάνουν την αποξένωση που προκαλείτε από την δυσκολία πρόσβασης.

Παραλία Καγκέλες

Βοτσαλωτή οργανωμένη παραλία με εύκολη πρόσβαση. Διαθέτει ταβέρνα, beach bar ενώ επίσης λειτουργεί και μπαρ μέχρι αργά την νύχτα για την νυχτερινή σας διασκέδαση.

Παραλία Ίμερου

Η κοντινότερη παραλία στην Κομοτινή (απέχει περίπου 20 χ.μ.), είναι αμμώδης και διαθέτει δύο χιλιόμετρα ακτογραμμή με καθαρά αβαθή νερά ενώ το σκηνικό ντύνει ιδανικά ένα μικρό δασάκι. Ο οικισμός απέχει περίπου περίπου 2 χιλιόμετρα.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παραλίες Ροδόπης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κομοτηνή»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κομοτηνή - Ιμαρέτ Κομοτηνής Κομοτηνή - Δάσος Αναψυχής Κομοτηνής «Νυμφαία» Κομοτηνή - Πύργος του Ωρολογιού Κομοτηνή - Αρχαία Μαρώνεια Κομοτηνή - Παραλίες Ροδόπης Κομοτηνή - Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής Κομοτηνή - Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά Κομοτηνή - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Κομοτηνή - Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής Κομοτηνή - Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής