Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λουξεμβούργο - Παλιά πόλη

Λουξεμβούργο

Λουξεμβούργο
Μοιράσου το
Λουξεμβούργο - Κάστρο του Λουξεμβούργου Κάστρο του Λουξεμβούργου
Castle of Luxembourg
Πρόκειται για το πλέον αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης που μάλλον είναι το σήμα κατατεθέν όλου του Λουξεμβούργου. Το κάστρο ιδρύθηκε από τους Φράγκους στις αρχές του μεσαίωνα και εξελίχθηκε σε ένα ισχυρότατο κάστρο λόγω των προσθετικών έργων που έγιναν από τους ηγεμόνες του στους αιώνες που ακολούθησαν. Το 1443 τελούσε υπό την επικυριαρχία των Βουργουνδίων στη συνέχεια κατακτήθηκε από Ισπανούς ηγεμόνες και έπειτα από ευγενείς του βασιλείου της Αυστρίας. Ήταν η περίοδος της βασιλείας των Αψβούργων όταν το κάστρο επεκτάθηκε, ενισχύθηκε και άκμασε σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φρούρια του Ευρωπαϊκού χώρου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των γαλλικών επαναστατικών πολέμων το κάστρο άντεξε μία επτάμηνη πολιορκία αναγκάζοντας τον Γάλλο πολιτικό και στρατιωτικό Lazare Carnot να δηλώσει ότι το Λουξεμβούργο μαζί με το Γιβραλτάρ είναι τα δύο ισχυρότερα φρούρια του κόσμου. Από αυτή τη δήλωση προήλθε και το ψευδώνυμο της πόλης "Γιβραλτάρ του Βορρά". Η "Κρίση του Λουξεμβούργου" που αφορούσε την διπλωματική διαμάχη μεταξύ Πρωσίας και Γαλλίας για την κυριαρχία στην περιοχή οδήγησε το 1867 στη Συνθήκη του Λονδίνου η οποία όριζε την υποβάθμιση της αμυντικής δύναμης του Λουξεμβούργου με την κατεδάφιση σημαντικών τμημάτων του κάστρου. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του κάστρου είναι επισκέψιμο και αναμφισβήτητα προτείνεται να αφιερώσετε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σας ώστε να περιηγηθείτε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους, να ανεβείτε στα ψηλά του τείχη, να περιεργαστείτε τις πολεμίστρες και τα κανόνια, ταξιδεύοντας νοητά σε μια άλλη εποχή.
Πρόσβαση: Η περιοχή που εκτείνεται το κάστρο του Λουξεμβούργου είναι αρκετά μεγάλη, όμως η κεντρική πρόσβαση στο εσωτερικό του γίνεται από σημεία που θα βρείτε κατευθυνόμενοι προς το ανατολικό μέρος της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Montee De Clausen. Απλά λοιπόν καλείστε να ακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσω του κέντρου της πόλης που δε θα διαρκέσει περισσότερα από 10 λεπτά.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο του Λουξεμβούργου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Λουξεμβούργο » Κάστρο του Λουξεμβούργου
είναι καλύτερο από τα κάστρα που βρίσκονται στο Τολέδο της Ισπανίας;
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Λουξεμβούργο » Κάστρο του Λουξεμβούργου
Μπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά αλλά η περιήγησή σας σε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης θα σας αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο.
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Η περιοχή που εκτείνεται το κάστρο του Λουξεμβούργου είναι αρκετά μεγάλη, όμως η κεντρική πρόσβαση στο εσωτερικό του γίνεται από σημεία που θα βρείτε κατευθυνόμενοι προς το ανατολικό μέρος της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Montee De Clausen. Απλά λοιπόν καλείστε να ακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσω του κέντρου της πόλης που δε θα διαρκέσει περισσότερα από 10 λεπτά. Πραγματικά αξίζει!!!
8 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λουξεμβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λουξεμβούργο - Κάστρο του Λουξεμβούργου Λουξεμβούργο - Καθεδρικός του Λουξεμβούργου Λουξεμβούργο - Φρούριο των τριών βελανιδιών Λουξεμβούργο - Χρυσή γυναίκα Λουξεμβούργο - Κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Λουξεμβούργο - Γέφυρα του Αδόλφου Λουξεμβούργο - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο