Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Παρίσι - Φωτογραφία απο αέρα

Παρίσι

Γαλλία
Μοιράσου το
Παρίσι - Λα Ντεφάνς Λα Ντεφάνς
La Défense
Η Λα Ντεφάνς είναι η περιοχή με τα περισσότερα γραφεία όλων των πρωτοκλασάτων επιχειρήσεων του κόσμου. Στο τέλος του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έγιναν τα σχέδια για την ανάπτυξη του άξονα από την Αψίδα του Θριάμβου στο Etoile μέχρι τη La Defense, μια περιοχή στην άκρη του κέντρου του Παρισιού.

Πολυάριθμα σχέδια υποβλήθηκαν για την Voie Triumphale όπως θα ήταν γνωστή, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ατελείωτες σειρές από εντυπωσιακούς ουρανοξύστες ως επί το πλείστον στο στυλ του μοντερνισμού. Πολλά από τα σχέδια που υποβλήθηκαν το 1930 προήλθαν από αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες, όπως ο Le Corbusier και ο Auguste Perret. Κανένα από αυτά όμως δεν πραγματοποιήθηκε, κυρίως λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 1930.

Το 1931 όμως, οι αρχές οργάνωσαν νέο ανταγωνισμό, αλλά η πρόθεση ήταν να περιορίσει το ύψος των κτιρίων κατά μήκος της Voie Triumphale. Μόνο στο τέλος της μακράς λεωφόρου, στο Défense, οι πύργοι θα επιτρέπονται για να μην επισκιάσουν την Etoile.

Οι περισσότεροι από τους 35 διαγωνιζόμενους είχαν προτείνει είτε κλασικό ή νεωτεριστικό ύφος, αλλά και πάλι κανένα από τα σχέδια δεν πραγματοποιήθηκαν πραγματικά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Η κύρια έμφαση μεταφέρεται πλέον από το Voie Triumphale μόνο στον τομέα της La Défense. Το défense όνομα προέρχεται από το μνημείο «La Défense de Paris » το οποίο ανεγέρθηκε σε αυτήν την περιοχή το 1883 για τον εορτασμό του πολέμου του 1870.

Το 1951, η τοποθεσία Défense επελέγη ως ένα κέντρο για γραφεία. Το 1958, η ανάπτυξη της περιοχής ξεκίνησε από μια ειδική υπηρεσία, την Etablissement Public d'Aménagement de la Défense. Το πρώτο σχέδιο είχε 2 σειρές ουρανοξυστών ίσου ύψους. Το 1964, ένα σχέδιο εγκρίθηκε να έχει 20 πύργους γραφείων, 25 ορόφων ο καθένας. Με βάση αυτό το σχέδιο έγιναν λίγα πράγματα καθώς οι περισσότερες εταιρείες άρχισαν να πιέζουν για ψηλότερους πύργους γραφείων. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα κυρίως φθηνών πύργων διαφορετικού ύψους. Το ψηλότερο από αυτά ο πύργος GAN, με ύψος 179 μέτρα.

Το ύψος των πολλών πύργων, και ειδικότερα του πύργου GAN προκάλεσε δημόσια κατακραυγή για το «δάσος των πύργων» που διαταράσσει την άποψη της πόλης σε σχέση με την Αψίδα του Θριάμβου όπως φαίνεται από την Etoile. Εν μέρει ως απάντηση στην κριτική αυτή κτίστηκε ένα νέο μνημείο στην είσοδο της Défense, ως αντίβαρο για την Αψίδα του Θριάμβου, η Tête Défense, επίσης γνωστή ως και Grande Arche de la Défense.

Το σχέδιο για την κατασκευή του «Grande Arche» (Μεγάλη Αψίδα) ξεκίνησε από το Γάλλο πρόεδρο Μιτεράν. Ήθελε την εκδοχή του 21ου αιώνα της Αψίδα του Θριάμβου. Ο σχεδιασμός του Δανού αρχιτέκτονα Otto von Spreckelsen μοιάζει περισσότερο με ένα σχήμα κυβικού κτιρίου παρά για αψίδα του θριάμβου. Είναι ένα λευκό κτίριο ύψους 106 μέτρων με το μεσαίο τμήμα να είναι στον αέρα. Η πλευρές του κύβου περιέχουν γραφεία. Μπορείτε να πάρετε ένα ασανσέρ για την κορυφή απ 'όπου έχετε θέα το κέντρο της πόλης που βρίσκεται είναι μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα θα βρείτε σε PDF έναν οδηγό αρχιτεκτονικής των κτιρίων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι όταν θα σταθείτε μπροστά σε αυτό το καταπληκτικό δάσος πύργων!

Πρόσβαση: Ο σταθμός του μετρό είναι ο Grande arche de la Défense (M1, RER-A).
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Λα Ντεφάνς"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λα Ντεφάνς"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Παρίσι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Παρίσι - Πύργος του Άιφελ Παρίσι - Μουσείο του Λούβρου Παρίσι - Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ» Παρίσι - Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ Παρίσι - Μονμάρτρη Παρίσι - Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι - Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» Παρίσι - Πλατεία Κονκόρντ Παρίσι - Μουλέν Ρουζ Παρίσι - Ντίσνεϋλαντ Παρίσι - Κήπος του Λουξεμβούργου Παρίσι - Πλατεία Βαντόμ Παρίσι - Πάνθεον Παρίσι - Μουσείο Ορσέ Παρίσι - Κέντρο Ζορζ Πομπιντού Παρίσι - Ανάκτορο των Βερσαλλιών Παρίσι - Λα Ντεφάνς Παρίσι - Πύργος «Τουρ Μοντπαρνάς» Παρίσι - Φονταινεμπλώ Παρίσι - Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»