Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Παρίσι - Φωτογραφία απο αέρα

Παρίσι

Γαλλία
Μοιράσου το
Παρίσι - Μουσείο του Λούβρου Μουσείο του Λούβρου
Musée du Louvre
Αρχικά, ένα βασιλικό παλάτι, το Λούβρο έγινε ένα δημόσιο μουσείο στο τέλος του 18ου αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου. Βρίσκεται στο πρώτο διαμέρισμα στην καρδιά του Παρισιού.

Υπάρχουν περίπου 35,000 αντικείμενα της έκθεσης, απλωμένα σε τρεις πτέρυγες του πρώην ανακτόρου. Το μουσείο έχει μια διαφοροποιημένη συλλογή που κυμαίνεται από την αρχαιότητα μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής αποτελείται από Ευρωπαϊκής έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Άλλα δωμάτια περιέχουν ρωμαϊκή, αιγυπτιακή, ελληνική τέχνη καθώς και από την άπω ανατολή. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα με τα «έργα τέχνης», όπου εκτίθενται αντικείμενα, όπως ρολόγια, έπιπλα, πορσελάνες και ταπετσαρίες.

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του μουσείου είναι η Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, ο «θνήσκων σκλάβος» από τον Μιχαήλ Άγγελο και φυσικά η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το Λούβρο δημιουργήθηκε σε διάφορες φάσεις. Αρχικά χτίστηκε ως φρούριο του 12ου αιώνα που αργότερα μετατράπηκε σε ένα βασιλικό παλάτι το 14ο αιώνα. Η σημερινή εμφάνιση του ανάγεται στον 15ο αιώνα, όταν κατεδαφίστηκε το αρχικό φρούριο και χτίστηκε η πτέρυγα κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Το παλάτι επεκτάθηκε κατά τον 16ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Pierre Lescot, ο οποίος μετέτρεψε το παλάτι σε ένα συγκρότημα με δύο αυλές. Μια δεκαετία αργότερα, η Αικατερίνη των Μεδίκων πρόσθεσε το παλάτι Tuileries στα δυτικά του Λούβρου. Οι εργασίες σταμάτησαν για κάποιο χρονικό διάστημα, όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ ' αποφάσισε να μετακομίσει στο παλάτι των Βερσαλλιών.

Τον 19ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτοκρατορίας, το Λούβρο επεκτάθηκε και πάλι με την προσθήκη της πτέρυγας Ρισελιέ. Έτσι είχε πλέον τέσσερις συμμετρικές πτέρυγες γύρω από μια μεγάλη αυλή. Αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς οι στασιαστές (Communards) έκαψαν το παλάτι Tuileries το 1871 και έτσι δημιουργήθηκε ξανά άνοιγμα στη δυτική πλευρά του ανακτόρου.

Η συλλογή του Μουσείου του Λούβρου καθιερώθηκε για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα από τον βασιλιά Francis I. Ένα από τα έργα τέχνης που αγόρασε ήταν το πλέον διάσημο πίνακα Μόνα Λίζα. Η συλλογή αυξήθηκε σταθερά χάρη σε δωρεές και αγορές από τους βασιλείς. Το 1793, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η ιδιωτική βασιλική συλλογή άνοιξε για το κοινό. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο Λούβρο ήταν κατασκευή της πυραμίδας από γυαλί, η οποία λειτουργεί ως κύρια είσοδος του μουσείου. Η πυραμίδα χτίστηκε το 1989 από το διάσημο αμερικανικό αρχιτέκτονα I.M. Pei. Η πυραμίδα γυαλιού επιτρέπει το φως του ήλιου να φτάνει μέχρι το υπόγειο.

Η σύγχρονη αυτή προσθήκη έλαβε αρχικά μικτές κριτικές, καθώς έρχεται σε οξεία αντίθεση με την κλασική σχεδίαση των γύρω κτιρίων, αλλά σήμερα είναι γενικά αποδεκτό ως μια έξυπνη λύση που έδωσε στο μουσείο μία ευρύχωρη κεντρική είσοδο χωρίς να χρειαστεί να αγγιχτεί η ιστορική κληρονομιά.

Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Palais Royal - Musée du Louvre (Μ1,Μ7).
Ιστοσελίδα: http://www.louvre.fr/en
αρέσει σε 18 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου στο Λούβρο
Αποφύγετε της τεράστιες ουρές αναμονής αγοράζοντας το εισιτήριο σας από το διαδίκτυο. Οι ανήλικοι, κάτω των 18 ετών, δικαιούνται ελεύθερη είσοδο αν συνοδεύονται από ενήλικα με εισιτήριο. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα λειτουργίας.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Paris Museum Pass
Η κάρτα Paris Museum Pass σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 60 μουσεία (μόνιμες συλλογές) και μνημεία στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για την λίστα των αξιοθέατων με δωρεάν είσοδο.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήριο εισόδου στο Λούβρο + Ξεναγός
Αποφύγετε της τεράστιες ουρές αναμονής και απολαύστε το Μουσείο του Λούβρου με έμπειρο ξεναγό στα Αγγλικά. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες, το πρόγραμμα λειτουργίας του μουσείου και των ξεναγήσεων.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο του Λούβρου"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο του Λούβρου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Παρίσι » Μουσείο του Λούβρου
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ).ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ,ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΕΓΩ).ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ).
6 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Κάθε στιγμή που είναι ανοιχτό το μουσείο έχει τουλάχιστον 30 άτομα να κοιτάνε τη Μόνα Λίζα! Εμένα με είχε ενθουσιάσει η Νίκη της Σαμοθράκης που είναι στη κορυφή απ΄τις σκάλες! Απλά τέλεια και όντως θησαυροί όχι μόνο δικής μας κληρονομιάς αλλά για τον ανθρώπινο πολιτισμό!
6 χρόνια πριν
Παρίσι » Μουσείο του Λούβρου
Έως τις 16/1/2012 στο μουσείο φιλοξενείται μία έκθεση για το Μ. Αλέξανδρο με τίτλο "Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου".
Ως αντάλλαγμα το μουσείο του Λούβρου θα δανείσει σε μουσεία της Θεσ/νίκης το 2012 μερικά από τα κορυφαία αριστουργήματά του.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Παρίσι » Μουσείο του Λούβρου
Αυτό που λέει η Μάρα δεν είναι υπερβολή! Μπορείς να περάσεις ατέλειωτες μέρες στο Λούβρο! Όντως η Μόνα Λίζα δεν είναι μεγάλος πίνακας αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται να τον χάσεις γιατί έχει 50 άτομα πάντα κόλλημένα εκεί μπροστά να τον κοιτάνε! Θα ήθελα να μπορώ να σταματήσω το χρόνο εκει μέσα μπας και προλάβω να τα δώ όλα!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Παρίσι » Μουσείο του Λούβρου
Εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τα "θεματικά μουσεία", άλλωστε τα ευρήματα κατά περιόδους και κατά περιοχές είναι τόσα πολλά που άνετα μπορούν να γεμίσουν ένα ξεχωριστό μουσείο. (π.χ. μουσείο Βεργίνας, αρχαιολογικό, βυζαντινό κ.τ.λ.). Δεν ξέρω πόσο ορθολογικά είναι ορισμένα από τα "υπερμουσεία" του εξωτερικού που σαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, συγκεντρώνουν εκθέματα από διαφορετικές περιοχές και περιόδους και στο τέλος κάνουν δύσπεπτη την περιήγηση στους επισκέπτες τους.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Παρίσι » Μουσείο του Λούβρου
Η περίφημη Μona Lisa πάντως μην περιμένεται να είναι κανένας τεράστιος πίνακας...αν δεν σας οδηγήσει κανείς εκεί μπορεί κ να την προσπεράσετε ανετότατα...
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Παρίσι » Μουσείο του Λούβρου
Αν αντέχουν τα πόδια σας μπορείται να περάσετε τουλάχιστον τρεις μέρες εκεί, θαυμάζοντας τα έργα τέχνης από όλον τον κόσμο. Αντικειμενικά όμως τα εξέχοντα αγάλματα είναι η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου, αυτό φαίνεται άλλωστε από την εξέχουσα θέση τους! Μας τα έκλεψαν, αλλά τουλάχιστον ...τα περιποιούνται! Η Αφροδίτη μάλιστα είναι μπροστά σε παράθυρο ώστε να φωτίζεται με τέτοιο τρόπο, έτσι που να αναδεικνύονται οι γραμμές της.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Παρίσι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Παρίσι - Πύργος του Άιφελ Παρίσι - Μουσείο του Λούβρου Παρίσι - Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ» Παρίσι - Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ Παρίσι - Μονμάρτρη Παρίσι - Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι - Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» Παρίσι - Πλατεία Κονκόρντ Παρίσι - Μουλέν Ρουζ Παρίσι - Ντίσνεϋλαντ Παρίσι - Κήπος του Λουξεμβούργου Παρίσι - Πλατεία Βαντόμ Παρίσι - Πάνθεον Παρίσι - Μουσείο Ορσέ Παρίσι - Κέντρο Ζορζ Πομπιντού Παρίσι - Ανάκτορο των Βερσαλλιών Παρίσι - Λα Ντεφάνς Παρίσι - Πύργος «Τουρ Μοντπαρνάς» Παρίσι - Φονταινεμπλώ Παρίσι - Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»