Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Παρίσι - Φωτογραφία απο αέρα

Παρίσι

Γαλλία
Μοιράσου το
Παρίσι - Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες» Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»
Les Invalides
Το Λες Ινβαλίδες (επίσημο όνομα: L'Hôtel national des Invalides) είναι ένα μπαρόκ συγκρότημα κτιρίων στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού που περιέχει μουσεία και μνημεία σχετικά με την στρατιωτική ιστορία της Γαλλίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1671 και τα εγκαίνια έγιναν το 1678.

Πιο συγκεκριμένα το Λες Ινβαλίδες περιέχει το Πολεμικό Μουσείο του στρατού της Γαλλίας (Musée de l'Armée), το Μουσείο Στρατιωτικών Μοντέλων (Musée des Plans-Reliefs) και το Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας (Musée d'Histoire Contemporaine), καθώς επίσης και ένα νοσοκομείο και ένα γηροκομείο για τους βετεράνους του πολέμου.

Το Λες Ινβαλίδες είναι επίσης γνωστό καθώς εκεί βρίσκονται και οι τάφοι ορισμένων ηρώων του πολέμου και ειδικότερα του Ναπολέοντα του Βοναπάρτη, του βασιλιά και στρατιωτικού της Γαλλίας που άλλαξε την ροή της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Παρίσι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Παρίσι - Πύργος του Άιφελ Παρίσι - Μουσείο του Λούβρου Παρίσι - Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ» Παρίσι - Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ Παρίσι - Μονμάρτρη Παρίσι - Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι - Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» Παρίσι - Πλατεία Κονκόρντ Παρίσι - Μουλέν Ρουζ Παρίσι - Ντίσνεϋλαντ Παρίσι - Κήπος του Λουξεμβούργου Παρίσι - Πλατεία Βαντόμ Παρίσι - Πάνθεον Παρίσι - Μουσείο Ορσέ Παρίσι - Κέντρο Ζορζ Πομπιντού Παρίσι - Ανάκτορο των Βερσαλλιών Παρίσι - Λα Ντεφάνς Παρίσι - Πύργος «Τουρ Μοντπαρνάς» Παρίσι - Φονταινεμπλώ Παρίσι - Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»