Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Παρίσι - Φωτογραφία απο αέρα

Παρίσι

Γαλλία
Μοιράσου το
Παρίσι - Ανάκτορο των Βερσαλλιών Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Versailles
Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών ή όπως συνηθέστερα αναφέρονται οι «Βερσαλλίες», είναι ενα βασιλικό ανάκτορο περίπου 20 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά του κέντρου της πόλης. Οι Βερσαλλίες στο παρελθών ήταν ένα χωρίο το οποίο και ήταν το κέντρο της πολιτικής ζωής της Γαλλίας από το 1682 ως και το 1789, όταν και ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση που συνετέλεσε στο τέλος της βασιλείας στην χώρα και το τέλος της κυριαρχίας των Βερσαλλιών ως πολιτικό κέντρο.

Το επιβλητικό παλάτι μαζί με τους τεράστιους κήπους έκτασης 800 εκταρίων, αναπτύχτηκε μετά το 1660 από των βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ΄ ο οποίος και αποφάσισε να φτιάξει το πιο επιβλητικό παλάτι στην Ευρώπη για να στεγάσει την μοναρχία στην ακμάζουσα εκείνη την εποχή ενοποιημένη Γαλλία. Μέχρι το 1685 είχε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών ανακατασκευής ενώ εργάζονταν πάνω από 20.000 εργάτες για να κατασκευάσουν αυτό το μεγαλειώδες παλάτι και τους κήπους στο οποίο συνολικά υπάρχουν πάνω από 700 δωμάτια!

Θεωρείτε ως ένα από τα πιο ακριβά κτίρια του κόσμου, ενώ και το κόστος λειτουργίας του ήταν πραγματικά εξωπραγματικό με αποτέλεσμα μέσα στο παλάτι οι βασιλείς να απολαμβάνουν μια εξαιρετικά πλούσια, γεμάτη χλιδή και τρομερά σπάταλη ζωή ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο του πληθυσμού της Γαλλίας υπέφερε και έτσι οι Βερσαλλίες θεωρούνται ως ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην Γαλλική Επανάσταση και στο τέλος της μοναρχίας στην Γαλλία.

Σήμερα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών βρίσκετε το Εθνικό Μουσείο της Γαλλίας και είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στην χώρα με πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες στο παλάτι και άλλα 7 εκατομμύρια στους επιβλητικούς κήπους.

αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Αποφύγετε της τεράστιες ουρές αναμονής αγοράζοντας το εισιτήριο σας από το διαδίκτυο. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα λειτουργίας.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Βερσαλλίες (Μεταφορά + Εισιτήριο εισόδου + Ηλεκτρονικός ξεναγός)
Εκδρομή στο εντυπωσιακό Ανάκτορο των Βερσαλλιών με λεωφορείο. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες για τις παροχές και το πρόγραμμα.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Ανάκτορο των Βερσαλλιών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ανάκτορο των Βερσαλλιών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Παρίσι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Παρίσι - Πύργος του Άιφελ Παρίσι - Μουσείο του Λούβρου Παρίσι - Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ» Παρίσι - Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ Παρίσι - Μονμάρτρη Παρίσι - Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι - Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» Παρίσι - Πλατεία Κονκόρντ Παρίσι - Μουλέν Ρουζ Παρίσι - Ντίσνεϋλαντ Παρίσι - Κήπος του Λουξεμβούργου Παρίσι - Πλατεία Βαντόμ Παρίσι - Πάνθεον Παρίσι - Μουσείο Ορσέ Παρίσι - Κέντρο Ζορζ Πομπιντού Παρίσι - Ανάκτορο των Βερσαλλιών Παρίσι - Λα Ντεφάνς Παρίσι - Πύργος «Τουρ Μοντπαρνάς» Παρίσι - Φονταινεμπλώ Παρίσι - Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»