Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πάτρα - Πανοραμική απο την θάλασσα

Πάτρα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Πάτρα

Πάτρα - Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
"Πρόκειται για την μεγάλη καλωδιωτή γέφυρα που συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα στο ύψος του Ρίου και του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Μεσαιωνικό Κάστρο Πάτρας Μεσαιωνικό Κάστρο Πάτρας
"Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας βρίσκεται σε ένα λόφο του Παναχαϊκού όρους σε απόσταση 800 μέτρων από την ακτή. Κατασ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ο χώρος του κάστρου είναι απίστευτος με φοβερή θέα στην Πόλη της Πάτρας."
Πάτρα - Αχάια Κλάους Αχάια Κλάους
Achaia Clauss
"Οχτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου της Πάτρας βρίσκεται το κάστρο-οινοποιείο της Αχάια Κλάους μιας εταιρίας μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
"Στο δυτικό τμήμα της πόλης βρίσκεται το Ρωμαϊκό ωδείο της Πάτρας. Ανεγέρθηκε το 170 π.Χ. μία δεκαετία νωρίτερα από τη..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου
"Είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης. Το αρχικό όνομά της ήταν Πλατεία Όθωνος, όμως η κοινή της ονομασία ήταν Καλαμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Πατρινό Καρναβάλι Πατρινό Καρναβάλι
"Χωρίς αμφιβολία αποτελεί την μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο η έ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα
"Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο Ναός του Αγίου Ανδρέα αποτελεί παν-ορθόδοξο προσκύνημα. Ο παλιός ναός ανεγέρθ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
"Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο σε πανελλήνιο επίπεδο, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας θεωρείται μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτρα - Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
"Θεσμοθετήθηκε το 2001 ως εργαστήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και στεγάζεται στις εγκατασ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πάτρα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 214.580
Αεροδρόμιο/α: Αράξου (GPA)
Περιγραφή: Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου. Με τον πληθυσμό στην ευρύτερη μητροπολιτική της περιοχή να ξεπερνάει τις 200.000 κατοίκους είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδος. Αποκαλείται πύλη της Ελλάδας προς τη δύση κυρίως λόγω του λιμανιού της που είναι κομβικό σημείο εμπορίου και αφετηρία μεγάλων πλοίων της γραμμής Ελλάδα- Ιταλία. Η αρχαιολογική σκαπάνη απέδειξε ότι η Πάτρα κατοικείται από την παλαιολιθική περίοδο. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν οι Ίωνες και το πρώτο της όνομα ήταν Αιγιαλία. Μετά την κάθοδο των Δωριέων ονομάστηκε Αχαία τους επόμενους αιώνες διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και η η κορύφωση της ακμής της ταυτίζεται με την περίοδο δημιουργίας της Αχαϊκής Συμπολιτείας το 280 π.Χ.. Σημαντικό ρόλο επίσης κατείχε και κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων, ενώ σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση εδώ υπήρξε ο τόπος του μαρτυρίου του Αγίου Αντρέα ο οποίος είναι ο προστάτης και πολιούχος της πόλης. Ανέκαθεν η προσφορά της πόλης στον ελληνισμό ήταν μεγάλη με χαρακτηριστικότερη στιγμή την ύψωση της σημαίας της επανάστασης του 1821 που έγινε στο κοντινό μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας. Η πόλη επιδεικνύει λαμπρές επιδόσεις στις τέχνες, στον πολιτισμό και θεωρείται ταυτόχρονα επιστημονικό και τεχνολογικό κέντρο αφού διαθέτει δύο πανεπιστήμια και ένα τεχνολογικό ίδρυμα. Η πρόσφατη σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με την Πελοπόννησο έδωσε ώθηση και αύρα ανάπτυξης στην πόλη της Πάτρας που συγκεντρώνει αρκετά σημαντική τουριστική κίνηση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, πάντως το καύχημα της πόλης είναι το περίφημο καρναβάλι που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Η Πάτρα είναι εύκολα προσεγγίσιμη μέσω του οδικού δικτύου και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αλλά και του σύγχρονου αεροδρομίου της. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά της αποδίδεται στον Πατρέα που είναι ο μυθολογικός οικιστής τη πόλης.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Πάτρα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί