Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια) - Πανόραμα

Σαν Φρανσίσκο

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Μοιράσου το
Σαν Φρανσίσκο - Παρέλαση Ομοφυλοφίλων Παρέλαση Ομοφυλοφίλων
San Francisco Pride
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και παρέλαση ομοφυλοφίλων και υποστηρικτών τους στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε το 1970, όταν 30 άτομα διαδήλωσαν για τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας σε gay bar στη Νέα Υόρκη. Χρησιμοποιείται η λέξη pride, περηφάνια, ως αντώνυμο στη λέξη shame, ντροπή, που χρησιμοποιούνταν ως μέσο ελέγχου και καταπίεσης τις προηγούμενες δεκαετίες. Με τα χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση, με τα γκρουπ να μην αποτελούνται μόνο από ομοφυλόφιλους, αλλά και από τις οικογένειές τους, εκπροσώπους εκκλησιών και εκπροσώπους της κοινότητας του Σαν Φρανσίσκο. Γίνεται κάθε χρόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Η παρέλαση γίνεται το πρωί της Κυριακής στη Market street αλλά από το Σάββατο γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και στο χώρο υπάρχουν περίπτερα με θεματολογία σχετική με το κίνημα, σκηνές με μουσική και χορό καθώς επίσης και έρανοι για διάφορους κοινωφελείς σκοπούς, όπως της πρόληψης του HIV/AIDS, για τους άστεγους, για τα αδέσποτα ζώα. Εάν είστε τέλη Ιουνίου στην πόλη επισκεφθείτε το, και να είστε έτοιμοι για πολύ χορό!
Ιστοσελίδα: http://sfpride.org/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παρέλαση Ομοφυλοφίλων"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σαν Φρανσίσκο » Παρέλαση Ομοφυλοφίλων
Το Gay Pride είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής γιορτή στην πόλη! Δείτε την ταινία "Milk" που σχετίζεται με τους αγώνες των ομοφυλοφίλων στο Σαν Φρανσίσκο.
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σαν Φρανσίσκο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σαν Φρανσίσκο - Πλατεία Ενότητας Σαν Φρανσίσκο - Αλκατράζ Σαν Φρανσίσκο - Γέφυρα της Χρυσής Πύλης Σαν Φρανσίσκο - Οδός Lombard Σαν Φρανσίσκο - Περιοχή Crissy Field Σαν Φρανσίσκο - Παρέλαση Ομοφυλοφίλων Σαν Φρανσίσκο - Πύργος Coit Σαν Φρανσίσκο - Εμπορικό Κέντρο Προβλήτα 39 Σαν Φρανσίσκο - Κινέζικη Συνοικία Σαν Φρανσίσκο - Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια Σαν Φρανσίσκο - Πάρκο Buena Vista Σαν Φρανσίσκο - Συνεδριακό και Εκθεσιακό Συγκρότημα Μοσκόν Σέντερ