Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σκιάθος - Λιμάνι

Σκιάθος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σκιάθος

Σκιάθος - Μπούρτζι Σκιάθου Μπούρτζι Σκιάθου
"Το Μπούρτζι είναι μία μικρή χερσόνησος στο λιμάνι της Σκιάθου, που στο παρελθόν ήταν φρούριο. Ιδρύθηκε από την οικογέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκιάθος - Παραλίες της Σκιάθου Παραλίες της Σκιάθου
"Η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου και ένα από τα σύμβολά της, είναι οι Κουκουναριές, μία οργανωμένη παραλία με ψιλή ά..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Οι Κουκουναριές είναι μια από τις πιο φημισμένες παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού .Είναι οργανωμ..."
Σκιάθος - Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας Σκιάθου Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας Σκιάθου
"Στο μυχό του ρέματος του Λεχουνιού, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Σκιάθου, την Καραφλυτζανάκα, είναι χτισμένη η Ιε..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκιάθος - Κάστρο Σκιάθου Κάστρο Σκιάθου
"Το φρούριον (...) ήτο γιγαντιαίος βράχος, φυτρωμένος εκεί παρά το πέλαγος, προεκβολή της γης προς τον πόντον, ως να έ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκιάθος - Σπίτι - Μουσείο του Παπαδιαμάντη Σπίτι - Μουσείο του Παπαδιαμάντη
"Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γεννήθηκε κα..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το σπίτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση κ μπορείτε εδώ να δείτε κ τα προσωπικά αντικείμενα του Παπαδιαμάντη. Η είσοδος είναι γύρω στα 2-3 ε..."
Σκιάθος - Θαλάσσιες διαδρομές από τη Σκιάθο Θαλάσσιες διαδρομές από τη Σκιάθο
"Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από την πόλη της Σκιάθου ξεκινούν καθημερινά με καραβάκια οι θαλάσσιες διαδρομές γι..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ.ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ!"
Σκιάθος - Φαγητό στη Σκιάθο Φαγητό στη Σκιάθο
"Η Σκιάθος δεν έχει κάποια δική της τοπική σπεσιαλιτέ, ωστόσο ο επισκέπτης έχει άπειρες επιλογές γεύσεων και εστιατορί..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σκιάθος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 6.160
Περιγραφή: Τα κείμενα του Παπαδιαμάντη την έκαναν γνωστή, σε μία εποχή που οι Έλληνες δε γνωρίζαμε πολλά για τις ομορφιές του τόπου μας. Βέβαια, η σημερινή κοσμοπολίτικη Σκιάθος, έχει μόνο συναισθηματική σχέση με τον "κοσμοκαλόγερο". Η Σκιάθος είναι το δυτικότερο νησί των Σποράδων και απέχει λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τις ακτές του Πηλίου και 7 χιλιόμετρα από τη βόρεια απόληξη της Σκοπέλου. Το νησί κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, πιθανότατα από Κρήτες και αργότερα η πόλη της Σκιάθου ήταν σταθερά σύμμαχος της Αθήνας, στην Α’ και στη Β’ Αθηναϊκή συμμαχία. Για τη βυζαντινή περίοδο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το νησί υπέφερε από συχνές επιδρομές πειρατών, πράγμα που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Η Σκιάθος συμμετείχε ενεργά με το ναυτικό της στους αγώνες κατά την Επανάσταση του 1821 και αποτέλεσε τμήμα του πρώτου ελληνικού κράτους. Η μόνη κατοικημένη περιοχή είναι η πόλη της Σκιάθου, που είναι χτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, σ’ έναν απάνεμο κόλπο που χωρίζει στα δύο το νησί Μπούρτζι. Πρόκειται για μία μικρή πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά, που απαρτίζεται από μικρά παραδοσιακά διώροφα σπίτια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι παραλίες του νησιού, με τα σμαραγδένια νερά τους και τα πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περισσότερες έχουν διακριθεί με τη γαλάζια σημαία. Η πρόσβαση στο νησί μπορεί με συμβατικό ή δελφίνι από Βόλο, τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και τη Θεσσαλονίκη, ή αεροπορικώς, αφού η Σκιάθος διαθέτει δικό της αεροδρόμιο.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σκιάθος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί