Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σίδνεϋ - Πανόραμα

Σίδνεϊ

Αυστραλία
Μοιράσου το
Σίδνεϊ - Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ
Greek Festival of Sydney
Από τα πρώτα χρόνια της αποίκισης της χώρας, δεν έλειψε και το ελληνικό στοιχείο. Σήμερα στο Σίδνεϊ βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα και ταυτόχρονα μία από τις πιο σημαντικές των Ελλήνων της διασποράς. Μία από τις δράσεις της Κοινότητας αποτελεί και το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ. Μετρώντας 30 χρόνια ύπαρξης, το φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. Ιδρύθηκε το 1980 από το Κοινοτικό Συμβούλιο και έχει ως ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, όχι μόνο στα μέλη της Κοινότητας αλλά και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Λαμβάνει χώρα στο Tumbalong Park του Darling Harbour κατά τους μήνες Μάρτιο με Μάιο. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προβολές ελληνικών ταινιών, κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τους απόδημους Έλληνες και τις συνήθειές τους.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σίδνεϊ » Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ
A re Elladara... pantoy yparxei ayto ti stoixeio! Prosfata ematha oti o protos Ellinas poy ezise stin Australia (90 xiliometra notia toy Sidney) htan o Antonis Manolis apo tin Ydra kai eftase ekei to 1829!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σίδνεϊ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σίδνεϊ - Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Αυστραλίας Σίδνεϊ - Κινέζικος Κήπος της Φιλίας Σίδνεϊ - Ενυδρείο του Σίδνεϊ Σίδνεϊ - Το Κτίριο της Βασίλισσας Βικτώριας Σίδνεϊ - Όπερα του Σίδνεϊ Σίδνεϊ - Γέφυρα του Σίδνεϊ Σίδνεϊ - Πύργος του Σίδνεϊ Σίδνεϊ - Λιμάνι Ντάρλινγκ Σίδνεϊ - Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας Σίδνεϊ - Βασιλικός Βοτανικός  Κήπος Σίδνεϊ - Ζωολογικός Κήπος «Ταρόνγκα» Σίδνεϊ - Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ