Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Θάσος - Λιμνοθάλασσα Γκιόλα

Θάσος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Θάσος

Θάσος - Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου
"Το αρχαιολογικό μουσείο Θάσου λειτουργεί από το 2004 και στεγάζεται σε κτίριο του 1934. Η πρώτη αίθουσα είναι αφιερωμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Αρχαία Αγορά Θάσου Αρχαία Αγορά Θάσου
Λιμένας
"Η αρχαία αγορά της Θάσου πρόκειται για μια πλατεία 80x100 μέτρων όπου μαζεύονταν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νησι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Λιμένας Θάσου Λιμένας Θάσου
"Ο Λιμένας Θάσου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα και θεωρείται η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι το πρώτο σημείο που βλέπει ο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Ποταμιά Θάσου Ποταμιά Θάσου
"Η Ποταμιά είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Θάσου και βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Υψάριο, το ψηλότερο βουνό τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Μουσείο Πολύγνωτου Bαγή Μουσείο Πολύγνωτου Bαγή
Ποταμιά
"Ο Πολύγνωτος Βαγής ήταν γλύπτης από την Ποταμιά της Θάσου, που γεννήθηκε το 1882. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1911, αλλά..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Λαογραφική Συλλογή Λιμεναρίων Λαογραφική Συλλογή Λιμεναρίων
"Η Λαογραφική συλλογή Λιμεναρίων βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και στεγάζεται στο κτίριο που παλαιότερα ήταν το κτίρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Παραλίες της Θάσου Παραλίες της Θάσου
"Βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το νησί και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου
Λιμένας Θάσου
"Ο Άγιος Νικόλαος Θάσου βρίσκεται στο Λιμένα, ακριβώς δίπλα από την αρχαία Αγορά. Τιμά τον άγιο-προστάτη των ναυτικών...." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Θάσος - Λιμνοθάλασσα Γκιόλα Λιμνοθάλασσα Γκιόλα
"Η Θάσος πέρα από τις αμμώδεις καταγάλανες παραλίες έχει και σημεία με βράχια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όμορφων σχηματι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Απαράδεκτος ο δρόμος!! Θα μπορούσε με μικρό κόστος να εξομαλυνθεί. Λυπάμαι για την απίστευτη αδιαφορία κάθε υπεύθυνου!!! Μια μικρή παρέ..."
Θάσος - Όρος Υψάριο Όρος Υψάριο
"Το όρος Υψάριο είναι το μεγαλύτερο βουνό της Θάσου και η κορυφή του βρίσκεται στα 1204 μέτρα πάνω από την επιφάνεια τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Θάσος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 13.770
Περιγραφή: Η Θάσος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και σίγουρα το βορειότερο νησί της χώρας. Βρίσκεται απέναντι από την Καβάλα και η αρχαιολογική έρευνα έχει δείξει ότι το νησί κατοικείται από την παλαιολιθική εποχή, ενώ τα ευρήματα της μέσης και νεολιθικής εποχής συνδέουν άμεσα τους κατοίκους της Θάσου με τους κατοίκους της κοιλάδας της Δράμας. Στα κλασσικά χρόνια στην εξουσία του νησιού εναλλάσσονταν οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, καθώς και οι δύο λαοί ήθελαν να εκμεταλλεύονται τα ορυχεία χρυσού και τα λατομεία μαρμάρου. Σήμερα η Θάσος είναι γνωστή για τις αμμώδεις, καταγάλανες παραλίες της, τα δάση της και το πολύ καλό φαγητό, που εγγυώνται πολύ ωραίες και ξεκούραστες διακοπές!

Ταξιδολογίτες στη Θάσος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί