Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Τήνος - Παραλία Κολυμπήθρα

Τήνος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Τήνος

Τήνος - Παναγία της Τήνου Παναγία της Τήνου
"Η μεγαλοπρεπής εκκλησία της Ευαγγελίστριας αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό του Δεκαπενταύγουστου. Χτίστηκε στα χρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τήνος - Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου
"Το αρχαιολογικό µουσείο της Τήνου βρίσκεται στον κεντρικό δρόµο που οδηγεί στο ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τήνος - Παραλίες της Τήνου Παραλίες της Τήνου
"Η Τήνος με τις περίπου 40 παραλίες της, δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον επισκέπτη για το ποιές θα πρέπει να..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τήνος - Εκκλησίες και Μοναστήρια της Τήνου Εκκλησίες και Μοναστήρια της Τήνου
"Η μακρά θρησκευτική παράδοση της Τήνου αποδεικνύεται από τις 750 περίπου εκκλησίες - όρθόδοξες αλλά και καθολικές - π..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τήνος - Περιστεριώνες της Τήνου Περιστεριώνες της Τήνου
"Μπορεί να μην είναι εξακριβωμένο πότε ακριβώς άρχισαν να χτίζονται οι Περιστεριώνες στην Τήνο, είναι όμως εξακριβωμέν..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τήνος - Φαγητό & Γεύσεις της Τήνου Φαγητό & Γεύσεις της Τήνου
"Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Τήνου ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, γεγονός που έχει επηρεάσει..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τήνος - Βώλαξ Τήνου Βώλαξ Τήνου
"Το παραδοσιακό χωριό Βώλαξ, στην μέση της Τήνου, βρίσκεται σε ένα μικρό οροπέδιο με υψόμετρο 300 μέτρα, που περιτριγ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Τήνος - Πάσχα στην Τήνο Πάσχα στην Τήνο
"Η Τήνος πέρα από την ομορφιά της ως νησί, είναι πολύ γνωστή και για τη θρησκευτική της παράδοση. Κάθε χρόνο τις ημέρε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Τήνος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 8.636
Περιγραφή: Η Τήνος, το τέταρτο σε έκταση νησί των Κυκλάδων,αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα λατρείας της Παναγίας στην Ελλάδα. Από την φραγκική κατάκτηση του νησιού το 1207 - που θα αφήσει τα έντονα σημάδια της μέχρι και σήμερα - ως την τουρκική κατάκτηση το 1715 και την μετέπειτα εθνική απελευθέρωσή της, η Τήνος έχει να επιδείξει έναν τεράστιο λαϊκό πολιτισμό. Το "νησί του Αιόλου", όπως αλλιώς την αποκαλούν, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, με τον Τσικνιά στα 685μ., από τη μια μεριά, να δεσπόζει ως μια άλλη κατοικία του Αίολου και τις αμέτρητες ακτές, τα ακρωτήρια και τις παραλίες από την άλλη. Ο αρχαιολογικός χώρος στα Κιόνια, με το ιερό που είναι αφιερωμένο στον Ποσειδώνα, το Ξώμπουργο με το οχυρωμένο κάστρο Σάντα Έλενα, τα διάφορα μνημεία και μουσεία, τα μοναστήρια, τα σπήλαια και η πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική παράδοση της Τήνου, σχηματίζουν το πολιτισμικό ψηφιδωτό της ιστορίας του νησιού. Το εύκρατο μεσογειακό κλίμα του νησιού, με τους ήπιους χειμώνες και τα δροσερά και με αρκετούς ανέμους καλοκαίρια, καθιστά την Τήνο ιδανικό προορισμό ακόμα και γι ‘αυτούς που είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, όπου μπορούν να ασχοληθούν με το ψάρεμα, τις καταδύσεις και την αναρρίχηση. Η Τήνος με τις αμέτρητες εκκλησίες και τα αντίστοιχα πανηγύρια που στήνονται σε καθεμιά από αυτές, περιμένει τους επισκέπτες τις να τους κεράσει άφθονο κρασί και πλούσια παραδοσιακά εδέσματα. Η πρόσβαση στο νησί μπορεί να γίνει ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά.

Ταξιδολογίτες στη Τήνος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί