Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Τήνου ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, γεγονός που έχει επηρεάσει την κουζίνα του νησιού, που περιλαμβάνει εδέσματα με τοπικά αγνά υλικά, παραγόμενα στο νησί. Διάσημες σπεσιαλιτέ του νησιού είναι η "λούζα", ένα τοπικό έδεσμα που φτιάχνεται από χοιρινό, οι αγκινάρες ομελέτα και οι μαραθοτηγανίτες, αλλά και τα τυριά της Τήνου, που παράγονται στο σύγχρονο τυροκομείο του νησιού. Τα ξεροτήγανα, τα αμυγδαλωτά, οι μπεζέδες και οι γλυκές τυρόπιτες είναι μερικά ακόμη εδέσματα που πρέπει να δοκιμάσει ο κάθε επισκέπτης. Τα περισσότερα εστιατόρια συγκεντρώνονται στη Χώρα, ωστόσο υπάρχουν αρκετά στις παραλίες και τα χωριά.
Elen64
17/04/2023
ΑπάντησηΑφήστε στο σχολιό σας