Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μάλτα - Βαλέτα πανοραμική

Βαλέτα

Μάλτα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Βαλέτα

Βαλέτα - Πάρκο Μπαράκα Πάρκο Μπαράκα
Upper Baracca Gardens
"Ίσως ένα από τα ιδανικότερα σημεία για έναν απολαυστικό απογευματινό περίπατο είναι το πάρκο Μπαράκα που βρίσκεται δί..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βαλέτα - Καθεδρικός του Αγίου Γεωργίου Καθεδρικός του Αγίου Γεωργίου
St. Johns Co-Cathedral
"Το 1572 ο μεγάλος Μάγιστρος του τάγματος των ιπποτών Jean de la Cassière ανέθεσε στον διακεκριμένο μαλτέζο αρχιτέκτον..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"https://www.youtube.com/watch?v=JyPcBZ7YSvs"
Βαλέτα - Φρούριο Saint Elmo Φρούριο Saint Elmo
Fort Saint Elmo
"Το συγκεκριμένο φρούριο υπήρξε τόπος διεξαγωγής των πιο σκληρών μαχών κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μάλτας από ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"https://www.youtube.com/watch?v=JyPcBZ7YSvs"
Βαλέτα - Παλάτι του μεγάλου μάγιστρου Παλάτι του μεγάλου μάγιστρου
Grandmaster's Palace
"Πρόκειται για ένα επιβλητικό ανάκτορο που χαρακτηρίζεται από πολλούς σαν ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα α..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βαλέτα - Οικία Ρόκα Πίκολα Οικία Ρόκα Πίκολα
Casa Rocca Piccola
"Το συγκεκριμένο οικοδόμημα καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στα γνωστότερα αξιοθέατα της Βαλέτα και καθημερινά δέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βαλέτα - Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών Βαλέτας Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών Βαλέτας
National Museum of Fine Arts
"Το κτίριο που στεγάζει το μουσείο καλών τεχνών της Μάλτας είναι ένα από τα πρώτα κτίρια της πόλης το οποίο ιδρύθηκε τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βαλέτα - Προβλήτα της Βαλέτα Προβλήτα της Βαλέτα
Valletta Waterfront
"Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ιστορίας της Βαλέτας, το λιμάνι της πόλης κατείχε το ρόλο του σημαντικότε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"https://www.youtube.com/watch?v=JyPcBZ7YSvs"
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαλέτα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 6.966
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Malta Luqa International (MLA)
Περιγραφή: Η Βαλέτα είναι η πρωτεύουσα της Μάλτας, του νησιωτικού κράτους που βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου και παρά το περιορισμένο της μέγεθος έχει να επιδείξει μια τεράστια ιστορία που ξεδιπλώνεται στα βάθη των αιώνων. Βρίσκεται στο κεντροανατολικό τμήμα του νησιού και ο πληθυσμός του ιστορικού της κέντρου ανέρχεται σε 6.098 κατοίκους ενώ η ευρύτερη μητροπολιτική της περιοχή φιλοξενεί περίπου 368.250 κατοίκους. Πλήθος ανασκαφικών ευρημάτων πιστοποιούν ότι η ανθρώπινη παρουσία στο νησί χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια, η χρονική περίοδος όμως που η Μάλτα μεσουρανεί σε πολλούς τομείς και κάνει αισθητή την παρουσία της σε ευρύτερο επίπεδο είναι τα μεσαιωνικά χρόνια και η περίοδος των ιπποτών. Συγκεκριμένα μετά την λήξη της πολιορκίας της Μάλτας οι ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ αποφάσισαν να ιδρύσουν μία νέα πόλη στη χερσόνησο Χιμπέρας και να τη μετατρέψουν σε ένα από τα ισχυρότερα οχυρωμένα κάστρα της νότιας Ευρώπης. Η πόλη αυτή λοιπόν ήταν η Βαλέτα και ο θεμέλιος λίθος της τοποθετήθηκε στις 28 Μαρτίου 1566 από τον μεγάλο Μάγιστρο του τάγματος Jean Parisot de la Valette το όνομα του οποίου έλαβε η πόλη. Κύριος σχεδιαστής του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης ήταν ο Francesco Laparelli ενώ για τα περισσότερα μπαρόκ κτίρια που μέχρι και σήμερα γίνονται αντικείμενα θαυμασμού υπεύθυνος είναι ο μαλτέζος αρχιτέκτονας Gerolamo Cassar. Ανέκαθεν το εμπόριο αποτελούσε το δυνατό σημείο στην οικονομική κατάσταση της Βαλέτας και αυτό διότι λειτουργούσε ως διαμετακομιστικός σταθμός αλλά και κέντρο ανεφοδιασμού. Σήμερα κυριότερη πηγή εισοδήματος είναι ο τουρισμός και σε αυτό βοηθάνε οι συνεχώς βελτιούμενες υποδομές αλλά και τι ιδιαίτερα ευχάριστο μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζει ολόκληρο το νησί. Μπορείτε να φτάσετε στην Βαλέτα με φέρρυ από την Ιταλία και Σικελία, αλλά και μέσω του σύγχρονου διεθνούς αεροδρομίου της που ετησίως εξυπηρετεί πολλές χιλιάδες επιβατών.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιYes
ΌχιNo
ΕυχαριστώThanks
ΠαρακαλώPlease
ΚαλημέραGood morning
ΚαληνύχταGood night
Γεία σου!Hello

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Βαλέτα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί