Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πανόραμα του Στρυμονικού με τους παραλιακούς οικισμούς

Βόλβη

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Βόλβη

Βόλβη - Λίμνη Βόλβη Λίμνη Βόλβη
"Η Λίμνη Βόλβη απέχει περίπου 35 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 8 χλμ. από το Στρυμονικό κόλπο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βόλβη - Ασπροβάλτα Ασπροβάλτα
"Η Ασπροβάλτα είναι ένας από τους οικισμούς του Στυμονικού κόλπου, πιο συγκεκριμένα είναι χτισμένη ακριβώς στο κέντρο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βόλβη - Σταυρός Θεσσαλονίκης Σταυρός Θεσσαλονίκης
"Ο Σταυρός Θεσσαλονίκης είναι η έδρα του δήμου Βόλβης ενώ είναι και ο μεγαλύτερος από τους οικισμούς του Στρυμονικού κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βόλβη - Στενά της Ρεντίνας Στενά της Ρεντίνας
Μακεδονικά Τέμπη
"Τα Στενά της Ρεντίνας ονομάζονται και Μακεδονικά Τέμπη (σε συσχέτιση με τα Τέμπη της Θεσσαλίας), εκτείνονται από τον ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βόλβη - Κάστρο της Ρεντίνας Κάστρο της Ρεντίνας
"Τα ερείπια του αρχαίου αυτού Κάστρου βρίσκονται σε ένα λόφο στη δυτική είσοδο των Στενών της Ρεντίνας. Η τοποθεσία εί..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βόλβη - Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας
"Τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας είναι ένας παραλίμνιος οικισμός που βρίσκεται επί της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης - Καβάλας..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βόλβη - Παραλίες του Δ. Βόλβης Παραλίες του Δ. Βόλβης
"Όλες οι παραλίες του Δήμου Βόλβης απλώνονται στο Στρυμονικό κόλπο και βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένους οικισμούς με..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βόλβη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 23.478
Περιγραφή: Η Βόλβη είναι ένας νέος δήμος (συστάθηκε το 2011 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης) και πρωτεύουσα του είναι ο Σταυρός. Ο δήμος περιλαμβάνει όλους τους παραλιακούς οικισμούς του Στρυμονικού κόλπου στην δυτική του πλευρά, την Ασπροβάλτα, τα Νέα Βρασνά, τον Σταυρό και της Μηλιές και επεκτείνετε εσωτερικά στην Λίμνη Βόλβη με όλα τα χωριά γύρω από αυτήν όπως τη Ρεντίνα, την Νέα Απολλωνία, την Νέα Μάδυτο και των Στίβο. Τα τελευταία χρόνια η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, που διαπερνάει τον Δήμο Βόλβης, έφερε μεγάλη ανάπτυξη κυρίως στους παραλιακούς οικισμούς που τα καλοκαίρια είναι γεμάτα με τουρίστες από τα Βαλκάνια καθώς και με πολλούς Θεσσαλονικείς και Σερραίους που απολαμβάνουν την οργάνωση και την ευκολία πρόσβασης που διαθέτει η περιοχή.

Ταξιδολογίτες στη Βόλβη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί