Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πανόραμα του Στρυμονικού με τους παραλιακούς οικισμούς

Βόλβη

Ελλάδα
Μοιράσου το
Βόλβη - Λίμνη Βόλβη Λίμνη Βόλβη
Η Λίμνη Βόλβη απέχει περίπου 35 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 8 χλμ. από το Στρυμονικό κόλπο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα με έκταση 70,8 τετ. χλμ. και ακτογραμμή 54,4 χλμ.

Η λίμνη Βόλβη μαζί με την παρακείμενη λίμνη Κορώνεια είναι προστατευόμενη περιοχή με τεράστια οικολογική σημασία καθώς μεταξύ άλλων φιλοξενεί 24 διαφορετικά είδη ψαριών και 254 είδη πτηνών, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα 24 είδη ψαριών, η λιπαριά, συναντάτε μόνο στην Βόλβη παγκοσμίως. Οι ντόπιοι παστώνουν την λιπαριά και την απολαμβάνουν μαζί με συνοδεία τσίπουρου.

Η Βόλβη είναι μια βαθιά λίμνη και όπως δηλώνουν οι ψαράδες της, είναι γεμάτη με ψάρια και γενικώς είναι μια υγιείς λίμνη σε αντίθεση με το μικρό της αδερφάκι, την Κορώνεια, ή οποία και αργοπεθαίνει χρόνο με των χρόνο.

Το όνομα Βόλβη προέρχεται από την μυθολογία, καθώς Βόλβη ονομάζονταν μια νύμφη με την οποία ο Ηρακλής απέκτησε έναν γιο, τον Όλυνθο. Ο Ξενοφών την αναφέρει ως Βολυκή ενώ κατά την οθωμανική εποχή ονομάζονταν Λίμνη Μπεσικίων.

Ο ευκολότερος τρόπος να απολαύσετε την λίμνη είναι να βρεθείτε στο δημοτικό αναψυκτήριο - ρεστοράν που βρίσκετε στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας και μπορείτε να απολαύσετε των καφέ σας ή ένα παγωτό ή ακόμα και να απολαύσετε φρέσκο ψάρι της λίμνης με θέα την λίμνη.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λίμνη Βόλβη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βόλβη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βόλβη - Λίμνη Βόλβη Βόλβη - Ασπροβάλτα Βόλβη - Σταυρός Θεσσαλονίκης Βόλβη - Στενά της Ρεντίνας Βόλβη - Κάστρο της Ρεντίνας Βόλβη - Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας Βόλβη - Παραλίες του Δ. Βόλβης