Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ξάνθη - Πανοραμική εικόνα

Ξάνθη

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Ξάνθη

Ξάνθη - Παλιά Πόλη της Ξάνθης Παλιά Πόλη της Ξάνθης
"Όπως συνηθίζονταν στις περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, έτσι και στην Ξάνθη η ρυμοτομία οργανω..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι υπέροχη η βόλτα στην Παλιά Πόλη!!!! Όμορφη αρχιτεκτονική και θαυμάσιοι χώροι για καφέ και φαγητό!"
Ξάνθη - Στενά Νέστου Στενά Νέστου
"Διανύοντας μία απόσταση όχι μεγαλύτερη από 12 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της πόλης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"δυναμικη εμπειρια "
Ξάνθη - Καρναβάλι της Ξάνθης Καρναβάλι της Ξάνθης
"Τις τελευταίες δεκαετίες το Ξανθιώτικο καρναβάλι έχει εξελιχθεί σε μία από τις κυριότερες αποκριάτικες εκδηλώσεις της..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ξάνθη - Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης
"Η Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης στεγάζεται σε ένα αρχοντικό η οικοδόμηση του οποίου τοποθετείται στα μέσα του περασμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"............"
Ξάνθη - Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
"Το Λαογραφικό μουσείο της Ξάνθης στεγάζεται σε δύο διώροφα κτίρια που χρονολογούνται από το 1870 περίπου. Ανήκαν στην..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"oreo alla den me boi8ise para poli"
Ξάνθη - Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης
"Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν γίνει θεσμός για την πόλη της Ξάνθης. Καλύπτουν όλο το φ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως 20:45 Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης Συναυλία Λαυρέντης Μαχ..."
Ξάνθη - Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων
"Η πατρίδα του μεγάλου φιλόσοφου της αρχαιότητας Δημόκριτου, τα Άβδηρα, βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την π..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ακόμη και στην παραλία του Αη Γιάννη είναι ορατά τα ίχνη του αρχείου λιμανιού....."
Ξάνθη - Μοναστήρια Ξάνθης Μοναστήρια Ξάνθης
"Ανέκαθεν η ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης φημίζονταν για τη θρησκευτική παράδοση και για τα αντικείμενα εκκλησιαστικής τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ξάνθη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 63.083
Περιγραφή: Η Ξάνθη είναι πόλη της βόρειας Ελλάδας που βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού ενώ διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων απογραφών ο πληθυσμός της αγγίζει τις 50.000 κατοίκους με συνεχιζόμενα αυξητικές τάσεις. Οι πρώτες αναφορές για την Ξάνθη ή Ξάνθεια τοποθετούν την ίδρυση στα 879μ.Χ. και κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα όνομα της πόλης μετατράπηκε σε Εσκιτζέ που στα τούρκικα σημαίνει παλιά πόλη. Η περίοδος άνθησης της πόλης παρατηρείται τον 18ο και 19ο αιώνα όταν γίνεται παγκοσμίως γνωστή για τον καπνό της. Ο μεγάλος όγκος εξαγωγών βοηθά στην εισροή κεφαλαίων και αυτό αντικατοπτρίζεται πολλαπλά στην τοπική κοινωνία. Τα δείγματα λαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής που έχουμε από εκείνη την περίοδο πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο ότι τότε η Ξάνθη δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και γι' αυτό το λόγο άλλωστε την αποκαλούσαν "Μικρό Παρίσι". Σήμερα η Ξάνθη μπορεί να χαρακτηριστεί μία σύγχρονή πόλη που σέβεται την ιστορία και τις παραδόσεις, αλλά παρουσιάζει και ένα ιδιαίτερο μομέντουμ εξέλιξης. Δύο από τις κυριότερες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε ετήσιο επίπεδο και συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες είναι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και το Παζάρι της Ξάνθης. Επίσης η πόλη φιλοξενεί μεγάλο αριθμό φοιτητών καθώς εδώ στεγάζεται η Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη μέσω του σύγχρονου οδικού κόμβου της Εγνατίας Οδού διανύοντας μία απόσταση 736 και 221 χιλιομέτρων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Ξάνθη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί