Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ξάνθη - Πανοραμική εικόνα

Ξάνθη

Ελλάδα
Μοιράσου το
Ξάνθη - Παλιά Πόλη της Ξάνθης Παλιά Πόλη της Ξάνθης
Όπως συνηθίζονταν στις περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, έτσι και στην Ξάνθη η ρυμοτομία οργανωνόταν με βάση τις γειτονιές (μαχαλάδες) οι οποίες αντίστοιχα αναπτύσσονταν με βάση κάποιο θρησκευτικό κέντρο (εκκλησία, τζαμί, συναγωγή). Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η συνύπαρξη χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων δημιούργησε ένα μείγμα που πάντρευε τον ανατολικό και τον δυτικό πολιτισμό αφήνοντας οικοδομήματα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στην περίπτωση που επισκεφτείτε λοιπόν την Ξάνθη σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να παραλείψετε μία περιήγηση στα στενά σοκάκια του ιστορικού κέντρου, όπου θα έρθετε σε επαφή με το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα της σύνθεσης διαφορετικού τύπου πολυμορφικών κατοικιών με την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος που αντικατοπτρίζεται στις οροσειρές της περιοχής. Οι κατασκευαστικές τεχνικές άλλωστε εκτός από τις θρησκευτικές αντιλήψεις σχετίζονταν άμεσα με τη διαθεσιμότητα των ντόπιων υλικών. Επιπλέον η όμορφη αυτή βόλτα μπορεί να συνοδευτεί με μια επίσκεψη σε κάποια διατηρημένα αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε λαογραφικά μουσεία και πινακοθήκες, ενώ ιδανικός επίλογος της αναζήτησης θα ήταν η δοκιμή τοπικών εδεσμάτων και γλυκών από παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της περιοχής.
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παλιά Πόλη της Ξάνθης"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παλιά Πόλη της Ξάνθης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ξάνθη » Παλιά Πόλη της Ξάνθης
ΓΡΑΦΙΚΟΤΑΤΗ,ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΟΛΤΑ.ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΥΠΕΡΟΧΗ!
7 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Αλλά είναι προτιμότερο να την επισκεφτείς φθινόπωρο ή άνοιξη για να ευχαριστηθείς βόλτες στην Παλιά Πόλη , γιατί το χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό.
7 χρόνια πριν
Ξάνθη » Παλιά Πόλη της Ξάνθης
Είναι υπέροχη η βόλτα στην Παλιά Πόλη!!!! Όμορφη αρχιτεκτονική και θαυμάσιοι χώροι για καφέ και φαγητό!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ξάνθη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ξάνθη - Παλιά Πόλη της Ξάνθης Ξάνθη - Στενά Νέστου Ξάνθη - Καρναβάλι της Ξάνθης Ξάνθη - Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης Ξάνθη - Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης Ξάνθη - Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης Ξάνθη - Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων Ξάνθη - Μοναστήρια Ξάνθης