Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αμπου Ντάμπι - Ουρανοξύστες

Αμπού Ντάμπι

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Αμπού Ντάμπι

Αμπού Ντάμπι - Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ
Sheikh Zayed Grand Mosque
"Το Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο τζαμί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο. Ιδ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά μέχρι και οι τουαλέτες του τζαμιού αποτελούν αξιοθέατο! Είναι θαυμάσιο, πεντακάθαρο και η διακόσμησή του..."
Αμπού Ντάμπι - Εμπορικό κέντρο Marina Mall Εμπορικό κέντρο Marina Mall
Marina Mall
"Το εμπορικό κέντρο Marina Mall είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Άμπου Ντάμπι και το πέμπτο μεγαλύτερο της χώρα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Νομίζω ότι τα ψώνια εδώ δεν συμφέρουν. Βέβαια το Άμπου Ντάμπι είναι πολύ πιο "πολιτισμένο" από το Ντουμπάι, δηλ. εδώ ο εκσυγχρονισμός έγι..."
Αμπού Ντάμπι - Χωριό Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμπου Ντάμπι Χωριό Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμπου Ντάμπι
Heritage Village Abu Dhabi
"Το Χωριό Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμπου Ντάμπι βρίσκεται στη μέση της πόλης και πρόκειται για μία έκταση 1.600 τε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι πανέμορμο και αξίζει την επίσκεψή σας, φροντίστε μόνο να μην είναι από τις πιο ζεστές μέρες αυτή που θα το επισκεφτείτε!!!"
Αμπού Ντάμπι - Λεωφόρος Corniche Λεωφόρος Corniche
Corniche
"Η Corniche είναι ένας μεγάλος δρόμος που εκτείνεται σχεδόν 6 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο Sheraton μέχρι το ξενοδοχεί..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Όντως είναι ένας τεράστιος και όμορφος δρόμος με τα καλύτερα ξενοδοχεία (το Hilton είναι πανέμορφο από μέσα και στεγάζεται σε έναν ουρανο..."
Αμπού Ντάμπι - Νησί  Yas Νησί Yas
Yas Island
"Το νησί Yas Island είναι κυριολεκτικά ένα τεράστιο λούνα παρκ για ενήλικες και ο παράδεισος για τους λάτρεις της Form..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμπού Ντάμπι - Παλάτι Qasr Al-Hosn Παλάτι Qasr Al-Hosn
Qasr Al-Hosn
"Κτίριο-ορόσημο της πόλης, καθώς υπήρξε για περισσότερο από 2 αιώνες την κατοικία της βασιλικής οικογένειας Al Nahyan ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αμπού Ντάμπι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 621.000
Νόμισμα: Ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (DH)
Αεροδρόμιο/α: Abu Dhabi International (AUH)
Περιγραφή: Το Άμπου Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Εκτείνεται κατά μήκος μίας μακρόστενης νησίδας στον Περσικό Κόλπο, που περιβάλλεται από άλλα μικρότερα νησάκια. Είναι η έδρα της κυβέρνησης και τόπος κατοικίας της βασιλικής οικογένειας. Μόλις 50 χρόνια πριν δεν ήταν παρά ένα μικρό ψαροχώρι, που αποτελούνταν από ένα φρούριο και λίγες καλύβες, ενώ το υπόλοιπο του εμιράτου καλύπτονταν από αμμώδη έρημο και διάσπαρτες οάσεις. Το 1939, ο σεΐχης Σαχμπούτ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν παραχώρησε συμφωνίες έρευνας πετρελαίου και το πρώτο κοίτασμα ανακαλύφθηκε το 1958. Αρχικά τα έσοδα είχαν έναν μικρό αντίκτυπο με την κατασκευή μερικών ψηλών κτιρίων και του πρώτου ασφαλτοστρωμένου δρόμου που ολοκληρώθηκε το 1961. Ο σεΐχης Σαχμπούτ ωστόσο, ήταν αρκετά επιφυλακτικός με τη νέα μορφή εσόδων και έτσι τα χρήματα δεν επενδύθηκαν, αλλά αποταμιεύτηκαν. Ο διάδοχός του και αδερφός του, σεΐχης Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν ήταν αυτός που ξεκίνησε την υλοποίηση ενός τεράστιου αναπτυξιακού προγράμματος, ιδρύοντας σχολεία, νοσοκομεία, οικιστικά συγκροτήματα και οδικό δίκτυο. Ο ίδιος συμμετείχε ενεργά στην ένωση των Αραβικών Εμιράτων και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος. Αυτή η εποχή έμεινε στην Ιστορία ως “Εποχή του Πετρελαίου” και σηματοδότησε την ιλιγγιώδη ανάπτυξή του. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη μητρόπολη, που έχει χαρακτηριστεί ως η πόλη με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα του κόσμου. Ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, και κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής, είναι ό,τι έχει να προσφέρει το Άμπου Ντάμπι στους επισκέπτες του. Αυτά σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες και ανέσεις, καθιστούν το Άμπου Ντάμπι ιδανικό προορισμό για έμπειρους και απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Γλώσσα: Αραβικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιAiwa
ΌχιLa
ΕυχαριστώShukran
ΠαρακαλώMin fadhlik
ΚαλημέραSabah el kheer
ΚαληνύχταTisbah el kheer
Γεία σου!Salam!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Αμπού Ντάμπι
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί