Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αμπου Ντάμπι - Ουρανοξύστες

Αμπού Ντάμπι

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μοιράσου το
Αμπού Ντάμπι - Λεωφόρος Corniche Λεωφόρος Corniche
Corniche
Η Corniche είναι ένας μεγάλος δρόμος που εκτείνεται σχεδόν 6 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο Sheraton μέχρι το ξενοδοχείο Hilton. Σε όλη την έκταση του δρόμου, δεξιά και αριστερά του υπάρχουν εκτάσεις με πάρκα και συντριβάνια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Corniche είναι οι βρύσες που συναντά κανείς κάθε τόσο, ενώ οι ουρανοξύστες που υψώνονται μπροστά της, σε συνδυασμό με την αμμώδη παραλία που υπάρχει από την κάτω πλευρά της λεωφόρου, την έχουν καταστήσει ως την πλέον πιο γραφική τοποθεσία στο Άμπου Ντάμπι. Η Corniche είναι ένα μέρος όπου περνούν χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά, από οικογένειες με παιδιά και ζευγάρια, μέχρι αθλητές που έρχονται εδώ για να προπονηθούν στα αγαπημένα τους σπορτς. Έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι για διάφορα σπορ, πεζοπορία, ποδηλατόδρομοι για τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά και παιδικές χαρές, πισίνα, κ.α.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λεωφόρος Corniche"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Αμπού Ντάμπι » Λεωφόρος Corniche
Όντως είναι ένας τεράστιος και όμορφος δρόμος με τα καλύτερα ξενοδοχεία (το Hilton είναι πανέμορφο από μέσα και στεγάζεται σε έναν ουρανοξύστη, όπως τα περισσότερα ξενοδοχεία). Αξίζει κανείς να αναφέρει ότι τόσο αυτός, όσο και ο δρόμος που οδηγεί στο Άμπου Ντάμπι, είναι καταπράσινος. Έχουν διατεθεί μεγάλα κονδύλια κι έχουν φυτευθεί δένδρα ειδικής ποικιλίας από την Βραζιλία, τα οποία αντέχουν στις σκληρές κλιματολογικές συνθήκες του τόπου. Είναι δύσκολο κανείς όταν βρίσκεται εκεί να πιστέψει ότι βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση της ερήμου!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αμπού Ντάμπι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αμπού Ντάμπι - Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ Αμπού Ντάμπι - Εμπορικό κέντρο Marina Mall Αμπού Ντάμπι - Χωριό Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμπου Ντάμπι Αμπού Ντάμπι - Λεωφόρος Corniche Αμπού Ντάμπι - Νησί  Yas Αμπού Ντάμπι - Παλάτι Qasr Al-Hosn