Βόρεια Αφρική > Αλεξάνδρεια > Ζωολογικός Κήπος της Αλεξάνδρειας

Ζωολογικός Κήπος της Αλεξάνδρειας Αλεξάνδρεια

Alexandria Zoological Park

Περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του ιστορικού κέντρου της Αλεξάνδρειας βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος της πόλης. Η ιδέα για την ίδρυση του κήπου και τα πρώτα βήματα της δημιουργίας του ξεκίνησαν το 1916, ενώ επίσημα λειτουργεί από το 1956.

 

Μια ελληνική ιδιοκτησία

Από την αρχή, τοποθετήθηκε στους κήπους του Μεγάρου Αντωνιάδη, μιας πολυτελούς ιδιοκτησίας που κατασκευάστηκε από τον πάμπλουτο Έλληνα τραπεζίτη Τζον Αντωνιάδη το 1860 και παραχωρήθηκε το 1918 από τον γιό του Αντώνη στη Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας με μοναδικό όρο να φέρει το όνομα της οικογένειας.

 

Τα ζώα του κήπου

Σήμερα ο Ζωολογικός Κήπος της Αλεξάνδρειας εκτείνεται σε ένα χώρο περίπου 100 στρεμμάτων όπου φιλοξενεί πολλά ζώα μεταξύ των οποίων λιοντάρια, ύαινες, ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αρκούδες και μαϊμούδες, αλλά και διάφορα ενδημικά είδη, όπως ο κροκόδειλος του Νείλου, η αιγυπτιακή χελώνα και η αιγυπτιακή κόμπρα που απειλείται με εξαφάνισή. Τα θηλαστικά και τα ερπετά, όπως και τα εξωτικά πουλιά συμπληρώνουν τη μακροσκελή λίστα με πολυάριθμα είδη του ζωικού βασιλείου, που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

 

Δημοφιλές αξιοθέατο για μικρούς και μεγάλους

Σε γενικές γραμμές οι ντόπιοι και κυρίως οικογένειες με παιδιά αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών του Ζωολογικού Κήπου, υπάρχουν όμως και πολλοί τουρίστες που συμπεριλαμβάνουν αυτό το τοπόσημο της Αλεξάνδρειας στη λίστα με τα αξιοθέατα που επισκέπτονται.

Αφήστε στο σχολιό σας