Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αλεξανδρούπολη - Λιμάνι

Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αλεξανδρούπολη - Σπήλαιο - Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Σπήλαιο - Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων
Άβαντας
Ο βραχώδης ναός των Αγίων Θεοδώρων είναι ένας χαρακτηριστικός ναός που θυμίζει τους ναούς της Καππαδοκίας. Το τέμπλο της είναι κτιστό και οι τοίχοι της σπηλιάς έχουν τοιχογραφίες. Όλα έχουν γίνει σε δύο φάσεις. Μία στα τέλη του 11ου αιώνα που ονομάζεται "μοναστική" και η δεύτερη στα τέλη του 12ου και αρχές του 13ου αιώνα, τη λεγόμενη μεταβατική περίοδο. Οι τοιχογραφίες είναι σπάνια δείγματα των τεχνοτροπιών αυτών και απεικονίζουν τον Αρχάγγελο, τον ασπασμό της Παναγίας με την Ελισσάβετ, την Κοίμηση της Θεοτόκου, την Επίσκεψη και τη Μεγάλη Δέηση. Το σπήλαιο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό του Άβαντα, πέντε χιλιόμετρα από το κάστρο Άβαντα-Ποτάμου.
Πρόσβαση: Από το χωριό του Άβαντα ακολουθείτε το δρόμο για το μεσαιωνικό κάστρο. Προσπερνώντας το κάστρο και συνεχίζοντας να οδηγείτε στο δρόμο που πηγαίνει παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, μετά από απόσταση 5 χιλιομέτρων θα βρείτε το σπήλαιο.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Σπήλαιο - Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σπήλαιο - Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αλεξανδρούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αλεξανδρούπολη - Φάρος της Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αλεξανδρούπολη - Δαδιά Έβρου Αλεξανδρούπολη - Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρία-Ζώνη Αλεξανδρούπολη - Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Παραλίες της Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Κάστρα Άβαντα - Ποτάμου Αλεξανδρούπολη - Σπήλαιο - Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Αλεξανδρούπολη - Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης Αλεξανδρούπολη - Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου Αλεξανδρούπολη - Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Μουσείο Σαρακατσάνικης Παράδοσης