Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αλεξανδρούπολη - Λιμάνι

Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αλεξανδρούπολη - Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρία-Ζώνη Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρία-Ζώνη
Η Αρχαία Ζώνη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Έβρου. Έχει υπάρξει η σημαντικότερη αποικία της Σαμοθράκης, σημαντικότερη από τη Μεσημβρία, όπως πιστευόταν παλιότερα. Τα φυσικά όρια της τοποθεσίας και τα τείχη καθόρισαν την τελική ρυμοτομία της πόλης. Σώζονται οικίες διατεταγμένες γύρω από μια κεντρική αυλή και πολλά καθημερινά σκεύη. Η ταυτότητα της πόλης προσδιορίστηκε από μια πληθώρα νομισμάτων που φέρουν την επιγραφή ΖΩΝΑΙΩΝ. Ο ναός του Απόλλωνα είναι ο μόνος αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα σε όλη την περιοχή της Θράκης. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός κάθε μέρα 08:00-15:00.
Πρόσβαση: Ο αρχαιολογικός χώρος της Ζώνης βρίσκεται στο Νομό Έβρου, 20 χλμ. δυτικά της Αλεξανδρούπολης. Είναι προσβάσιμος από την Εγνατία μέσω του κόμβου της Μάκρης.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρία-Ζώνη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρία-Ζώνη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αλεξανδρούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αλεξανδρούπολη - Φάρος της Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αλεξανδρούπολη - Δαδιά Έβρου Αλεξανδρούπολη - Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρία-Ζώνη Αλεξανδρούπολη - Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Παραλίες της Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Κάστρα Άβαντα - Ποτάμου Αλεξανδρούπολη - Σπήλαιο - Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Αλεξανδρούπολη - Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης Αλεξανδρούπολη - Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου Αλεξανδρούπολη - Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη - Μουσείο Σαρακατσάνικης Παράδοσης