Γειτονιά La Boca Μπουένος Άιρες

La Boca

Η γειτονιά La Boca με την έντονη Ευρωπαϊκή αύρα, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές περιοχές της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Τα περισσότερα από τα παλιά κτίρια της γειτονιάς έχουν προέλθει από την Ιταλική πόλη Γένοβα και ο λαϊκός μύθος λέει ότι και το όνομα της προέρχεται από την γειτονιά της Γένοβας, Boccadasse. Η συμβατική εξήγηση για την προέλευση του ονόματος είναι ότι: η γειτονιά κάθεται στο στόμα (boca στα Ισπανικά) του ποταμού Riachuelo-Matanza. Η περιοχή La Boca είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης, με τα πανέμορφα πολύχρωμα σπίτια και τους πεζόδρομους όπως το Caminito, όπου χορευτές του ταγκό και άλλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους στον δρόμο. Φυσικά η La Boca είναι επίσης πασίγνωστη (ειδικά αν είστε φίλος των σπόρ) για την ομώνυμη ομάδα της Boca Juniors και το γήπεδο της, το La Bombonera, που βρίσκεται στην περιοχή.

el_astuto

Σίγουρα η περιοχή φαίνεται καταπληκτική και επιπλέον νομίζω ότι η οποιαδήποτε τουριστική περιήγηση εδώ είναι ασφαλής, καθώς δεν έχω ακούσει κάτι για κρούσματα εγκληματικότητας.

08/12/2021

Απάντηση

pescadito

Καλό θα ήταν να "φυλάς" κάπως τα ρούχα σου γιατί σε τέτοιες φτωχές περιοχές ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως μια βόλτα εδώ κάνει τον οποιοδήποτε να αντιληφθεί τι σημαίνει οι ρυθμοί μια ολόκληρης περιοχής να καθορίζονται από ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας