Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπουένος Άιρες - Πανόραμα

Μπουένος Άιρες

Αργεντινή
Μοιράσου το
Μπουένος Άιρες - Γειτονιά La Boca Γειτονιά La Boca
La Boca
Η γειτονιά La Boca με την έντονη Ευρωπαϊκή αύρα, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές περιοχές της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Τα περισσότερα από τα παλιά κτίρια της γειτονιάς έχουν προέλθει από την Ιταλική πόλη Γένοβα και ο λαϊκός μύθος λέει ότι και το όνομα της προέρχεται από την γειτονιά της Γένοβας, Boccadasse. Η συμβατική εξήγηση για την προέλευση του ονόματος είναι ότι: η γειτονιά κάθεται στο στόμα (boca στα Ισπανικά) του ποταμού Riachuelo-Matanza. Η περιοχή La Boca είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης, με τα πανέμορφα πολύχρωμα σπίτια και τους πεζόδρομους όπως το Caminito, όπου χορευτές του ταγκό και άλλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους στον δρόμο. Φυσικά η La Boca είναι επίσης πασίγνωστη (ειδικά αν είστε φίλος των σπόρ) για την ομώνυμη ομάδα της Boca Juniors και το γήπεδο της, το La Bombonera, που βρίσκεται στην περιοχή.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γειτονιά La Boca"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Μπουένος Άιρες » Γειτονιά La Boca
Καλό θα ήταν να "φυλάς" κάπως τα ρούχα σου γιατί σε τέτοιες φτωχές περιοχές ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως μια βόλτα εδώ κάνει τον οποιοδήποτε να αντιληφθεί τι σημαίνει οι ρυθμοί μια ολόκληρης περιοχής να καθορίζονται από ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Μπουένος Άιρες » Γειτονιά La Boca
Σίγουρα η περιοχή φαίνεται καταπληκτική και επιπλέον νομίζω ότι η οποιαδήποτε τουριστική περιήγηση εδώ είναι ασφαλής, καθώς δεν έχω ακούσει κάτι για κρούσματα εγκληματικότητας.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπουένος Άιρες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπουένος Άιρες - Λα Μπομπονέρα Μπουένος Άιρες - Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες Μπουένος Άιρες - Θέατρο του Κολόμβου Μπουένος Άιρες - Κογκρέσο της Αργεντινής Μπουένος Άιρες - Οδός Φλορίδα Μπουένος Άιρες - Γειτονιά La Boca Μπουένος Άιρες - Ροζ Σπίτι Μπουένος Άιρες - Πλατεία του Μαΐου Μπουένος Άιρες - Καμπίλτο του Μπουένος Άιρες Μπουένος Άιρες - Μητροπολιτικός Καθεδρικός του Μπουένος Άιρες Μπουένος Άιρες - Λεωφόρος του Μαΐου Μπουένος Άιρες - Ζωολογικός κήπος του Μπουένος Άιρες