Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κάιρο - Πανοραμική

Κάιρο

Αίγυπτος
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Κάιρο

Κάιρο - Πεδιάδα της Γκίζας Πεδιάδα της Γκίζας
Giza Valley Plateau
"Μόλις 20 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπε..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι ονειρεμένο περιβάλλον....... Το ενοχλητικό είναι πως οι ξεναγοί μας....τρέχουν και δεν μπορούμε να το απολαύσουμε περισσότερο!"
Κάιρο - Μουσείο της Αιγύπτου Μουσείο της Αιγύπτου
Egyptian Museum
"Στο Κάιρο θα βρείτε ένα μουσείο το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Αναφερόμαστε στο μουσε..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Λέγεται ότι στα υπόγεια του Μουσείου υπάρχουν τα διπλάσια εκθέματα και παραμένουν εκεί λόγω έλλειψης χώρου.....τώρα τι εκλάπη κατά τις τα..."
Κάιρο - Ακρόπολη Σαλαντίν Ακρόπολη Σαλαντίν
Saladin Citadel
"Πρόκειται για τμήμα ενός εκτεταμένου οχυρωματικού έργου που είχε σκοπό να προστατέψει την πόλη του Καΐρου από τις επι..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Γιατί τα τουριστικά γραφεία μας "τρέχουν" σε αγορές (πανάκριβες..) παπύρων, αρωμάτων....κλπ και δεν μας ανεβάζουν να απολαύσουμε αυτό το ..."
Κάιρο - Νείλος Νείλος
Nile
"Ο Νείλος με το μήκος του να ξεπερνάει τα 6,650 χιλιόμετρα είναι ο μακρύτερος ποταμός του πλανήτη. Παίζει καθοριστικό ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πολύ όμορφο θέμα ο Νείλος, καθόλου καλή η αίσθηση στο ξενοδοχείο που το νερό μυρίζει .....μούχλα! Προσοχή, πλύσιμο δοντιών με εμφιαλωμέν..."
Κάιρο - Βόλτα στο κέντρο του Καΐρου Βόλτα στο κέντρο του Καΐρου
Cairo Centre
"Μία περιήγηση στο κέντρο της πόλης θα σας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσετε μερικά ξεχωριστά κτίρια από πλευράς αρχιτε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μπορειτε να βρειτε οτι θελετε !Σε πολυ χαμηλες τιμες!"
Κάιρο - Πύργος του Καΐρου Πύργος του Καΐρου
Cairo Tower
"Το συγκεκριμένο οικοδόμημα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης του Καΐρου. Βρίσκεται..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Ειδανικο μερος για βραδινη επισκεψη."
Κάιρο - Τζαμί του Αχμάντ Ίμπν Τουλούν Τζαμί του Αχμάντ Ίμπν Τουλούν
Mosque of Ibn Tulun
"Αναμφισβήτητα αποτελεί το παλαιότερο τζαμί της πόλης του Καΐρου και ένα από τους κυριότερους λατρευτικούς χώρους του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κάιρο - Δρόμος Al-Muizz Δρόμος Al-Muizz
Al-Muizz Street
"Ανεξάρτητα από την ποσότητα του χρόνου που μπορείτε να αφιερώσετε για ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κάιρο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 7.734.614
Νόμισμα: Λίρα Αιγύπτου (E£)
Αεροδρόμιο/α: Cairo International (CAI)
Περιγραφή: Το Κάιρο είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, διασχίζεται από τον ποταμό Νείλο και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιότερα της κορυφής του Δέλτα. Η αραβική επίσημη ονομασία της πόλης είναι Αλ-Καχίρα ενώ το έτος ίδρυσης της είναι το 969 μ.Χ όταν ο Φατιμίδης στρατηγός Τζάουχαρ συνέστησε τον πρώτο οικισμό κοντά στο ρωμαιοβυζαντινό φρούριο της Βαβυλωνίας. Κάτω από την κυριαρχία των Φατιμίδων και των Μαμελούκων (13ος-16ος αιώνας) γνώρισε αξιοσημείωτη ακμή ενώ τη κατάκτησή της από τους Τούρκους το 1517 σήμανε την αρχή της παρακμής της. Το 1798 καταλήφθηκε για 3 χρόνια από τον Ναπολέοντα και από το 1822 μέχρι το 1922 βρίσκονταν υπό βρετανικό έλεγχο. Φιλοξενεί περίπου 7,7 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αφρικής ενώ κατατάσσεται στην 16η θέση των πιο μεγάλων πόλεων από άποψη πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί την περιγράφουν ως την πρωτεύουσα του αραβικού κόσμου, σε αυτή βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Αραβικής Λίγκας και η ισλαμική ρυμοτομική προσέγγιση τής δίνει το προσωνύμιο "Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες". Αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή και γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη στον τομέα την βιομηχανίας και της κλωστοϋφαντουργίας. Τέλος το κλίμα της είναι ήπιο και ξηρό ενώ θεωρείται ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο με βιβλιοθήκες μουσεία και αναμφισβήτητα αξιόλογα μνημεία. Μπορεί λοιπόν ο καθένας εύκολα να αντιληφθεί ότι μια περιήγηση στην σκονισμένη πολύβουη αλλά ιδιαίτερα γοητευτική αιγυπτιακή πρωτεύουσα θα του μείνει αξέχαστη.
Γλώσσα: Αραβικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιAiwa
ΌχιLa
ΕυχαριστώShukran
ΠαρακαλώMin fadhlik
ΚαλημέραSabah el kheer
ΚαληνύχταTisbah el kheer
Γεία σου!Salam!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Κάιρο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί