Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κάιρο - Πανοραμική

Κάιρο

Αίγυπτος
Μοιράσου το
Κάιρο - Πεδιάδα της Γκίζας Πεδιάδα της Γκίζας
Giza Valley Plateau
Μόλις 20 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πεδιάδα της Γκίζας περιλαμβάνει μερικά από τα εντυπωσιακότερα μνημεία του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού και σίγουρα βρίσκεται στις κυριότερες επιλογές της συντριπτικής πλειοψηφίας των επισκεπτών της Αιγύπτου. Στην πραγματικότητα υπήρξε η νεκρόπολη των Φαραώ και αντανακλά το μεγαλείο του πολιτισμού εκείνης της περιόδου. Εδώ τοποθετείται η Πυραμίδα του Χέοπα, η οποία είναι η μεγαλύτερη και η παλαιότερη μεταξύ των τριών πυραμίδων της περιοχής. Το ύψος της φτάνει τα 146,5 μέτρα και η χρονολογία ανέγερσής της υπολογίζεται γύρω στο 2560 π.Χ.. Για την κατασκευή της χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια, αρκετές χιλιάδες εργατών και προορίζονταν για ταφικό μνημείο της τέταρτης δυναστείας Αιγύπτιων Φαραώ. Ενα επιπλέον μνημείο που χαρακτηρίζει την περιοχή είναι το γλυπτό της μεγάλης Σφίγγας που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιότερα και συμπεριλαμβάνεται στο ευρύτερο σύμπλεγμα της νεκρόπολης. Τέλος μια σειρά από άλλες πυραμίδες ναούς και βασιλικές ταφές συμπληρώνουν το προφίλ αυτής της πραγματικά μοναδικής περιοχής. Η επίσκεψή σας εδώ μπορεί να γίνει μεμονομένα ή μέσω κάποιου πακέτου τουριστικού πρακτορείου, πάντως σε κάθε περίπτωση θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε τη συνδρομή ενός ξεναγού ή να προμηθευτείτε έναν οδηγό που θα σας κατατοπίσει στο πλήθος των μνημείων της περιοχής.
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πεδιάδα της Γκίζας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κάιρο » Πεδιάδα της Γκίζας
Πανεμορφη!Απλως πρεπει να φορατε καπελα γιατι ο ηλιο καιει απιστευτα.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κάιρο » Πεδιάδα της Γκίζας
Είναι ονειρεμένο περιβάλλον....... Το ενοχλητικό είναι πως οι ξεναγοί μας....τρέχουν και δεν μπορούμε να το απολαύσουμε περισσότερο!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κάιρο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κάιρο - Πεδιάδα της Γκίζας Κάιρο - Μουσείο της Αιγύπτου Κάιρο - Ακρόπολη Σαλαντίν Κάιρο - Νείλος Κάιρο - Βόλτα στο κέντρο του Καΐρου Κάιρο - Πύργος του Καΐρου Κάιρο - Τζαμί του Αχμάντ Ίμπν Τουλούν Κάιρο - Δρόμος Al-Muizz