Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κάιρο - Πανοραμική

Κάιρο

Αίγυπτος
Μοιράσου το
Κάιρο - Ακρόπολη Σαλαντίν Ακρόπολη Σαλαντίν
Saladin Citadel
Πρόκειται για τμήμα ενός εκτεταμένου οχυρωματικού έργου που είχε σκοπό να προστατέψει την πόλη του Καΐρου από τις επιδρομές των σταυροφόρων. Οι εργασίες ανέγερσής του ξεκίνησαν το 1176 μ.Χ. και ολοκληρώθηκαν το 1183 μ.Χ όταν στη θέση του κυβερνήτη βρισκόταν ο Αγουμπίντ Σαλαντίν. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου τμήματος του τείχους και λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση του χαλιφάτου των Φατιμιδών ο ηγεμόνας αποφάσισε να το επεκτείνει την οχύρωση έτσι ώστε μαζί με το Κάιρο να προστατεύεται και η πόλη Φουστάτ. Έθεσε λοιπόν την Ακρόπολη (Citadel) ως κεντρικό σημείο του τείχους και έδωσε εντολή για έναρξη των εργασιών που τελικά ολοκληρώθηκαν αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του το 1238. Πολύ γνωστό είναι το πηγάδι του Ιωσήφ που σε συνδυασμό με ένα σύμπλεγμα υδραγωγείων κατασκευάστηκε από τον Σαλαντίν ώστε να τροφοδοτείται με νερό η Ακρόπολη. Το συγκεκριμένο πηγάδι είναι γνωστό και ως πηγάδι των 300 σκαλοπατιών τα οποία διατρέχουν το εσωτερικό του και είναι ορατά μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων στο εσωτερικό της Ακρόπολης ανεγέρθηκαν και άλλα οικοδομήματα από τους εκάστοτε ηγεμόνες. Μερικά από αυτά ήταν το Τέμενος του Νάσερ (1318), το τζαμί του Μοχάμεντ Αλί (1828-1848) και το παλάτι Αλ-Γκαουχάρα (1814). Τέλος με την επίσκεψή σας εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Εθνικό Στρατιωτικό Μουσείο και το Μουσείο της Αστυνομίας.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ακρόπολη Σαλαντίν"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κάιρο » Ακρόπολη Σαλαντίν
Γιατί τα τουριστικά γραφεία μας "τρέχουν" σε αγορές (πανάκριβες..) παπύρων, αρωμάτων....κλπ και δεν μας ανεβάζουν να απολαύσουμε αυτό το αριστούργημα???
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κάιρο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κάιρο - Πεδιάδα της Γκίζας Κάιρο - Μουσείο της Αιγύπτου Κάιρο - Ακρόπολη Σαλαντίν Κάιρο - Νείλος Κάιρο - Βόλτα στο κέντρο του Καΐρου Κάιρο - Πύργος του Καΐρου Κάιρο - Τζαμί του Αχμάντ Ίμπν Τουλούν Κάιρο - Δρόμος Al-Muizz