Κεντρική Ευρώπη > Κάννες > Φεστιβάλ των Καννών

Φεστιβάλ των Καννών Κάννες

Cannes Festival

Για 12 ημέρες το Μάιο, η πόλη των Καννών μετατρέπεται από ένα ήσυχο παραθαλάσσιο θέρετρο στο απόλυτο επίκεντρο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πάνω από 200.000 άνθρωποι - σκηνοθέτες, σινεφίλ, αλλά και θαυμαστές των σταρ – κατεβαίνουν στην Croisette για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (ή πιο σωστά, το Φεστιβάλ των Καννών). Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων χιλιάδες ταινίες προβάλλονται, χτίζονται (και ενίοτε καταστρέφονται) σταδιοδρομίες, και τα αστέρια του σινεμά από όλο τον πλανήτη συγκεντρώνονται για να βρεθούν στο προσκήνιο.

 

Ήδη από τις αρχές του 1950, όταν με ένα προκλητικό μπικίνι η Μπριτζίτ Μπαρντώ (Brigitte Bardot) διασκέδαζε για τις κάμερες στην παραλία, οι Κάννες είχαν αρχίσει να ενσαρκώνουν δύο από τα αγαπημένα θέματα του κόσμου, τον ερωτισμό και τον κινηματογράφο. Οι Κάννες είναι πλέον ένα από τα διασημότερα φεστιβάλ ταινιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μια απλή αναφορά των Καννών φέρνει στο νου εικόνες από κόκκινα χαλιά, φοίνικες, καλοντυμένες στάρλετ, και αναρίθμητες λάμψεις από τα φλας και τις κάμερες των παπαράτσι.

 

Βέβαια, ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστική γνωρίσματα του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι ότι η πόλη μετατρέπεται σε ένα τόπο παρουσιάσεων, εκδηλώσεων, αλλά και διασκέδασης με πάρα πολλά πάρτι με διασημότητες από όλο τον πλανήτη. Ο βασικός τόπος διεξαγωγής του φεστιβάλ των Καννών είναι το Palais des Festivals et des Congrès, ένας εκθεσιακός χώρος με συνολικό εμβαδόν 25.000 τ.μ., αμέτρητα δωμάτια και 18 αίθουσες συνεδριάσεων.

Αφήστε στο σχολιό σας