Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ντουμπάι - Νησί φοίνικας

Ντουμπάι

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μοιράσου το
Ντουμπάι - Τζουμέιρα Τζουμέιρα
Jumeirah Dubai
Τζουμέιρα στα αραβικά σημαίνει “όμορφο” και είναι η παράκτια περιοχή κατοικίας του Ντουμπάι. Απευθύνεται κυρίως σε κατοίκους υψηλών εισοδημάτων και περιλαμβάνει πολλές υπερπολυτελείς βίλες, με πλήθος αρχιτεκτονικών στυλ. Μέχρι το 1960 οι μόνοι που κατοικούσαν στην περιοχή ήταν ψαράδες και μικροέμποροι. Με την ανακάλυψη όμως των κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα, η περιοχή μεταβλήθηκε στη σημερινή της μορφή. Η παραλία της Τζουμέιρα έχει ένα πλήθος υπερπολυτελών ξενοδοχείων, όπως είναι το διάσημο Burj Al Arab, που βρίσκεται πάνω σε ένα τεχνητό νησί και έχει γίνει πλέον σύμβολο της πόλης διεθνώς.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Τζουμέιρα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ντουμπάι » Τζουμέιρα
Σαν παραλία για να κολυμπήσεις κανείς, παρά το γεγονός ότι είναι μέσα στην πόλη είναι καθαρή. Όμως η Μamzar Beach ήταν ασύγκριτη και κοντά στην πόλη. Φθάνεις πληρώνοντας φθηνά ένα ταξί (όποια διαδρομή κάνεις είναι φθηνή και ποιοτική διότι είναι πεντακάθαρα τα ταξί και οι οδηγοί ευγενέστατοι). Υπάρχουν τρεις παραλίες μέσα σε φραγμένο χώρο/πάρκο με ομπρέλες, φοίνικες, με αναψυκτήριο, ντουζ, αποδυτήρια και όλες τις διευκολύνσεις (μέχρι ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για άτομα με ειδικές ανάγκες ή τεμπέληδες!).
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ντουμπάι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ντουμπάι - Εμπορικό κέντρο Ντουμπάι Ντουμπάι - Νησιά Φοίνικας Ντουμπάι - Ξενοδοχείο της Παραλίας Jumeirah Ντουμπάι - Πύργος των Αράβων Ντουμπάι - Μουσικό Συντριβάνι Ντουμπάι - Κασάμπ Ντουμπάι - Μπουρτζ Χαλίφα Ντουμπάι - Κόσμος Ντουμπάι - Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι Ντουμπάι - Λαογραφικό Μουσείο Ντουμπάι Ντουμπάι - Dubai Creek Ντουμπάι - Τζουμέιρα