Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ντουμπάι - Νησί φοίνικας

Ντουμπάι

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Ντουμπάι

Ντουμπάι - Εμπορικό κέντρο Ντουμπάι Εμπορικό κέντρο Ντουμπάι
Dubai Mall
"Το Dubai Mall θεωρείται από πολλούς το μεγαλύτερο σε έκταση εμπορικό κέντρο στον κόσμο. Βρίσκεται σε κεντρικότατο σημ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ντουμπάι - Νησιά Φοίνικας Νησιά Φοίνικας
Palm Islands
"Πρόκειται για τα τεχνητα νησιά που τείνουν να γίνουν σύμβολα του Ντουμπάι και της ιλιγγιώδους ανάπτυξης που γνώρισε τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ντουμπάι - Ξενοδοχείο της Παραλίας Jumeirah Ξενοδοχείο της Παραλίας Jumeirah
Jumeirah Beach Hotel
"Η συγκεκριμένη παραλία έχει έκταση που ξεπερνά τα δέκα μίλια και φιλοξενεί μερικά από πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Καλή η συγκεκριμένη παραλία, αλλά οι παραλίες στο Μάμζαρ παρκ είναι ακόμη καλλίτερες..."
Ντουμπάι - Πύργος των Αράβων Πύργος των Αράβων
Burj Al Arab
"Αφορά ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο (Deluxe 5 Αστέρων) που βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στην προέκταση της παραλίας J..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Εμεινα εκει!Ειναι ενα πολυ ομορφο κτηριο!Το βραδυ ανεβειτε στον τελευταιο οροφο οπου υπαρχει μπαρ!Εκει μπορειτε να απολαυσετε το ποτο σας..."
Ντουμπάι - Μουσικό Συντριβάνι Μουσικό Συντριβάνι
Dubai Musical Fountain
"Το μουσικό συντριβάνι του Ντουμπάι αποτελεί ένα ακόμα εντυπωσιακό δημιούργημα του ανθρώπου στην πόλη. Βρίσκεται στο ε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ντουμπάι - Κασάμπ Κασάμπ
Khasab
"Το Κασάμπ είναι πόλη του Ομάν στην άκρη του ακρωτηρίου Μουσάνταμ και είναι γνωστό ως “Νορβηγία της Αραβίας”, εξαιτίας..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ντουμπάι - Μπουρτζ Χαλίφα Μπουρτζ Χαλίφα
Burj Khalifa
"Πρόκειται για τον ψηλότερο πύργο του Ντουμπάι του ταυτόχρονα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Η κατασκευή του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η πραγματικά μεγάλη διαφορά που έχει από το δεύτερο μέχρι στιγμής ψηλότερο κτίριο του πλανήτη δείχνει ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί... Τουλάχ..."
Ντουμπάι - Κόσμος Κόσμος
The World
"Μετά το νησί Φοίνικα η μεγαλοπρέπεια και τα αμύθητα πλούτη του πετρελαιοπαραγωγού εμιράτου του Ντουμπάι όρισαν ένα ακ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ντουμπάι - Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι
Dubai World Trade Centre
"Εδώ θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι εξελίσσεται ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ντουμπάι - Λαογραφικό Μουσείο Ντουμπάι Λαογραφικό Μουσείο Ντουμπάι
Dubai Folk Museum
"Το Λαογραφικό Μουσέιο του Ντουμπάι είναι το σημαντικότερο μουσείο στην πόλη και βρίσκεται μέσα στο “Φρούριο Φαχίντι”,..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Παρά τη φρικτή ζέστη που είχε στον εξωτερικό χώρο, άξιζε τον κόπο, καθώς μέσα αφενός μας άρεσε το φρούριο ως κτίριο και ο τρόπος παρουσία..."
Ντουμπάι - Dubai Creek Dubai Creek
"Το Creek του Ντουμπάι χωρίζει την πόλη στη μέση και εισχωρεί 14 χλμ σε βάθος. Αναφέρεται ότι στο παρελθόν έφθανε μέχρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ντουμπάι - Τζουμέιρα Τζουμέιρα
Jumeirah Dubai
"Τζουμέιρα στα αραβικά σημαίνει “όμορφο” και είναι η παράκτια περιοχή κατοικίας του Ντουμπάι. Απευθύνεται κυρίως σε κα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Σαν παραλία για να κολυμπήσεις κανείς, παρά το γεγονός ότι είναι μέσα στην πόλη είναι καθαρή. Όμως η Μamzar Beach ήταν ασύγκριτη και κοντ..."
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ντουμπάι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.905.476
Νόμισμα: Ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (DH)
Αεροδρόμιο/α: Dubai International (DXB)
Περιγραφή: Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα και φιλοξενεί την ομώνυμη πόλη που με πληθυσμό 1.469.330 κατοίκους θεωρείται η μεγαλύτερη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Διαθέτει δύο λιμάνια, ένα μεγάλο διεθνή αερολιμένα, δίκτυο μετρό και σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους Ιστορικά η συγκεκριμένη περιοχή άρχισε να κατοικείται από το 1095 όμως η πρώτη αναφορά της με το όνομα Ντουμπάι γίνεται το 1799. Η επίσημη ίδρυση του πραγματοποιείται στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Σείχη Αλ Αμπού Φαλάσα και παρέμεινε υπό την αραβική κυριότητα μέχρι το 1892 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο το έθεσε υπό την προστασία του. Η γεωστρατηγική του θέση, η σημασία του λιμανιού του και τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου ήταν αυτά που κατά τον 20ο αιώνα έστρεψαν το διεθνές ενδιαφέρον στην πόλη. Από το 1971 λοιπόν όταν οι Βρετανοί αποχωρούν το Ντουμπάι χαρακτηρίζεται από ιλιγγιώδη και αδιάκοπη ανάπτυξη. Αναμφισβήτητα είναι ο τόπος που ταιριάζει σε όσους λατρεύουν την πολυτέλεια ενώ τα ξενοδοχεία και οι εγκαταστάσεις του μπορούν καλύψουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Μεγάλες κατασκευές, τεχνητά κανάλια, τεράστιες πισίνες αλλά και τεχνητά νησιά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα που κατατάσσουν το Ντουμπάι στην κορυφή της λίστας των πόλεων των μεγάλων κατασκευών. Εδώ άλλωστε υπάρχει το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, όπως και δύο συμπλέγματα τεχνητών νησιών (υδρόγειος, φοίνικας) που είναι ορατά από το διάστημα. Αυτά είναι αρκετά για να σας κάνουν να αντιληφθείτε ότι κατά την παραμονή σας εδώ εκτός από τις άψογες υπηρεσίες θα αντικρίσετε αρκετά αξιοθέατα που μπορούν άνετα να περιγραφούν ως σύγχρονα θαύματα.
Γλώσσα: Αραβικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιAiwa
ΌχιLa
ΕυχαριστώShukran
ΠαρακαλώMin fadhlik
ΚαλημέραSabah el kheer
ΚαληνύχταTisbah el kheer
Γεία σου!Salam!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Ντουμπάι
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί