Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ιωάννινα - Λίμνη των Ιωαννίνων - Παμβώτιδα

Ιωάννινα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στα Ιωάννινα

Ιωάννινα - Λίμνη των Ιωαννίνων Λίμνη των Ιωαννίνων
Λίμνη Παμβώτιδα
"Παμβώτις είναι το αρχαίο όνομα της γνωστής σε όλους λίμνης των Ιωαννίνων που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Στο Νησακι αξιζει η βολτα (με τα ποδια..) στον γυρο του νησιου. Για την λιμνη υπαρχει δρομος (με το αυτοκινητο) που παει γυρω-γυρω (περιπ..."
Ιωάννινα - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη
"Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα επιλογή που θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα στην περίπτωση που επισκεφτείτε την πόλη των Ι..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μια έκθεση που προσφέρει μαθήματα ιστορίας"
Ιωάννινα - Ράφτινγκ και Extreme Sports στα Ποτάμια των Ιωαννίνων Ράφτινγκ και Extreme Sports στα Ποτάμια των Ιωαννίνων
"Για εσάς που σας γοητεύεστε με την αδρεναλίνη και αναζητάτε μια περισσότερο άμεση επαφή με το φυσικό κάλος της υπαίθρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιωάννινα - Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
"Οι εργασίες για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων άρχισαν το 1963 υπό την επίβλεψη του επιφανούς έλλη..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιωάννινα - Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
"Στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ελευθερίου Βενιζέλου θα συναντήσετε ένα π..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιωάννινα - Ιππασία στα Ιωάννινα Ιππασία στα Ιωάννινα
"Ανέκαθεν η πόλη των Ιωαννίνων αλλά και η ευρύτερη περιοχή ήταν γνωστή για τον μεγάλο αριθμό αλόγων που διέθετε. Μεχρι..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιωάννινα - Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων
"Το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται από το 1933 στο Ασλάν Τζαμί, βρίσκεται στο χώρο του κάστρου στη θέση που πα..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ιωάννινα - Αποκριές στα Ιωάννινα Αποκριές στα Ιωάννινα
"Στη συνείδηση της πλειοψηφίας των κατοίκων των Ιωαννίνων η περίοδος της Αποκριάς κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Αυτό οφε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Κάθε μέρα της Αποκριάς είναι διασκεδαστική αλλά αυτή που ξεχωρίζει είναι η τελευταία Κυριακή της όπου όλες οι γειτονιές ανάβουν τις "Τζια..."
Ιωάννινα - Σπήλαιο Περάματος Σπήλαιο Περάματος
"Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στο χωριό Π..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ιωάννινα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 111.745
Περιγραφή: Η πόλη των Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη πόλη του γεωγραφικού διαμερίσματος της Ηπείρου και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο πληθυσμός της ξεπερνά τις 70.000 κατοίκους και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής και ολόκληρης της Ελλάδας. Τα Γιάννενα ιδρύονται τον 6ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας και η ονομασία τους προκύπτει από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που βρίσκεται στο χώρο του κάστρου ήδη από το 510 μ.Χ.. Κατά τους επόμενους αιώνες δέχτηκαν πλήθος επιδρομών και κατελήφθησαν από Ρώσους, Σλάβους και Νορμανδούς. Τον 13ο αιώνα μετά την απελευθέρωσή τους από τον Αλέξιο Κομνηνό, φιλοξένησε την έδρα του Δεσποτάτου της Ηπείρου και μέχρι την κατάκτησή τους από τους Τούρκους το 1430, οπότε γνώρισαν σημαντική οικονομική και πνευματική άνθιση. Αρχικά οι Τούρκοι με τον Σινάν Πασά παραχώρησαν αρκετά δικαιώματα στους κατοίκους της πόλης, στη συνέχεια μετά τη σημείωση αναταραχών και εξεγέρσεων σκλήρυναν τη στάση τους χωρίς να επηρεάσουν όμως ουσιαστικά την οικονομική εξέλιξη αφού οι Έλληνες έμποροι ανέπτυσσαν σχέσεις με σημαντικά εμπορικά κέντρα της Ευρώπης (Βενετία Λιβόρνο) με αποτέλεσμα να ανέρχονται οικονομικά και ορισμένοι από αυτούς σήμερα, εξαιτίας της προσφοράς τους προς τον τόπο τους και την Ελλάδα, να θεωρούνται εθνικοί ευεργέτες. Η συμβολή τους στα γράμματα και τις τέχνες είναι αδιαμφισβήτητη καθώς ανέδειξαν μεγάλες πνευματικές μορφές με πανελλήνια και παγκόσμια εμβέλεια. Σήμερα η πόλη περηφανεύεται για για το ιδιαίτερα επιτυχημένο πανεπιστήμιο, τα δύο διεθνώς αναγνωρισμένα νοσοκομεία, το ναυταθλητικό κέντρο αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση που συνοδεύεται από αξιόλογη βελτίωση των υποδομών. Μπορείτε να προσεγγίσετε λοιπόν την πόλη των Ιωαννίνων είτε μέσω του κρατικού αερολιμένα της πόλης είτε χρησιμοποιώντας τον καινούριο οδικό άξονα της Εγνατίας οδού που ρίχνει την απόσταση με την Αθήνα στα 438 χιλιόμετρα και την απόσταση με τη Θεσσαλονίκη στα 370 χιλιόμετρα.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στα Ιωάννινα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί