Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ιωάννινα - Λίμνη των Ιωαννίνων - Παμβώτιδα

Ιωάννινα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Ιωάννινα - Αποκριές στα Ιωάννινα Αποκριές στα Ιωάννινα
Στη συνείδηση της πλειοψηφίας των κατοίκων των Ιωαννίνων η περίοδος της Αποκριάς κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Αυτό οφείλεται στην βαθιά παράδοση των δρώμενων και των εθίμων που συνοδεύουν αυτή την περίοδο. Τα περιπαικτικά τραγούδια, οι φωτιές στις γειτονιές και τα αυθόρμητα γλέντια δημιουργούν ένα κλίμα χαράς κεφιού και χαλάρωσης του καθωσπρεπισμού που είναι διάχυτο σε ολόκληρη την πόλη. Στις μέρες μας διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια διατήρησης και ξαναζωντανέματος της παράδοσης και των εθίμων δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες να νιώσουν κομμάτι ενός ξεχωριστού συνόλου.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Αποκριές στα Ιωάννινα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ιωάννινα » Αποκριές στα Ιωάννινα
Κάθε μέρα της Αποκριάς είναι διασκεδαστική αλλά αυτή που ξεχωρίζει είναι η τελευταία Κυριακή της όπου όλες οι γειτονιές ανάβουν τις "Τζιαμάλες". Πρόκειται για τεράστιες φωτιές όπου γύρω τους στήνεται μεγάλο γλέντι με χορό, φαγητό και τσίπουρο. Μεγάλες εστίες φωτιάς ανάβουν σε κάθε γειτονιά από τους κατοίκους και όσοι θέλουν περιφέρονται από γειτονιά σε γειτονία και το γλέντι με το πέρασμα της ώρας όλο και φουντώνει.
9 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Οι τζαμαλες στις μερες μας εχουν εκφυλιστει. Νεο-δημοτικα τραγουδια (απο cd), λουκανικα και ψοφια κεφια. Το μονο που αξιζει ειναι οι παρεες με τους μασκαραδες που γυρνανε απο την μια φωτια στην άλλη (περιπου 20 τζαμαλες στην πολη). Την πιο γνησια και πιο κεφατη τζαμαλα παντως θα την βρειτε στο καστρο.
9 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ιωάννινα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ιωάννινα - Λίμνη των Ιωαννίνων Ιωάννινα - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη Ιωάννινα - Ράφτινγκ και Extreme Sports στα Ποτάμια των Ιωαννίνων Ιωάννινα - Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Ιωάννινα - Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωάννινα - Ιππασία στα Ιωάννινα Ιωάννινα - Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων Ιωάννινα - Αποκριές στα Ιωάννινα Ιωάννινα - Σπήλαιο Περάματος