Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ιωάννινα - Λίμνη των Ιωαννίνων - Παμβώτιδα

Ιωάννινα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Ιωάννινα - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη
Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα επιλογή που θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα στην περίπτωση που επισκεφτείτε την πόλη των Ιωαννίνων είναι η επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Πρόκειται για ένα μουσειακό χώρο που υπήρξε έργο ζωής για τον αξιόλογο Έλληνα καλλιτέχνη. Θα το βρείτε σε μία έκταση 17 στρεμμάτων όπου από το 1983 ο δημιουργός του φιλοτέχνησε περισσότερες από 150 μορφές Ελλήνων αγωνιστών, άλλων ηρώων και πολιτικών που άφησαν το στίγμα τους στην εξέλιξη και την πορεία του έθνους. Σκηνές από το κρυφό σχολειό, την επανάσταση του 21', τον μακεδονικό αγώνα, το ελληνοαλβανικό μέτωπο και πολλά άλλα ζωντανεύουν μέσω των κέρινων ομοιωμάτων και δίνουν σε μικρούς και μεγάλους την δυνατότητα να ενημερωθούν και να ταξιδέψουν σε πολύ σημαντικές πτυχές της ιστορίας. Κύριο υλικό που χρησιμοποιείται για την αποτύπωση όλων αυτών είναι το κερί μέλισσας και συνδυασμό με την εμπειρία και το ταλέντο του καλλιτέχνη το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Πρόσβαση: Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, βρίσκεται στο 12ο χμ Ιωαννίνων - Αθηνών, στην τοποθεσία Μπιζάνι και η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε με το ΚΤΕΛ, είτε με το αυτοκίνητο.
Ιστοσελίδα: http://www.vrellis.gr/
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ιωάννινα » Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη
Μια έκθεση που προσφέρει μαθήματα ιστορίας
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ιωάννινα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ιωάννινα - Λίμνη των Ιωαννίνων Ιωάννινα - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη Ιωάννινα - Ράφτινγκ και Extreme Sports στα Ποτάμια των Ιωαννίνων Ιωάννινα - Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Ιωάννινα - Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωάννινα - Ιππασία στα Ιωάννινα Ιωάννινα - Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων Ιωάννινα - Αποκριές στα Ιωάννινα Ιωάννινα - Σπήλαιο Περάματος