Ελλάδα > Καρπενήσι > Φαράγγι «Πάνταβρέχει»

Φαράγγι «Πάνταβρέχει» Καρπενήσι

Ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ευρυτανίας, στο οποίο η πρόσβαση είναι από δύσκολη (κατά το καλοκαίρι) έως και αδύνατη (το χειμώνα). Αυτό είναι κάτι που ισχύει για την Ευρυτανία γενικότερα. Το "Πάνταβρέχει" δεν είναι ένα συνηθισμένο φαράγγι με την έννοια του ορισμού, αλλά αποτελεί το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι. Στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι, μήκους 100 μέτρων, μπορεί κανείς να δει από την πλευρά της Καλιακούδας να πέφτουν νερά από μεγάλο ύψος, που με τα χρόνια διέβρωσαν το έδαφος και του έδωσαν αρνητικές κλίσεις. Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνουν οι διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα που κρέμονται. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης. Από το Καρπενήσι θα φτάσετε περνώντας τη Σήραγγα της Τυμφρηστού και από κει (14 χλμ.) ακολουθείτε τη διαδρομή για Κρίκελλο (18 χλμ.), Δομνίστα (26 χλμ.), Σκοπιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή γράφει 60 χλμ. όπου μέχρι τη Δομνίστα είναι άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος μέτριας βατότητας. Από το σημείο που παρκάρετε το όχημα περπατάτε κοντά στα 35 λεπτά κατά μήκος του Κρικελιώτη για να φτάσετε στο "Πάνταβρέχει".

eirini_skg

Αγαπητή Μάρα, Η περιοχή είναι δύσβατη, αλλά αξίζει τον κόπο!Όσο για να το αν είναι εύκολο να το διασχίσεις, παίζει ρόλο κ ο καιρός, πάντως υπάρχουν διάφορα γραφεία εκεί που διοργανώνουν πεζοπορίες κ άλλες δραστηριότητες, για περισσότερη ασφάλεια. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν άπειρα πανέμορφα χωριουδάκια που μπορείς να επισκεφθείς κ η Μονή του Προυσσού. Ελπίζω να βοήθησα!

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη themis

themis

Δυστυχώς το flickr δεν είναι πλέον αξιόπιστο και αυτό το διάστημα ετοιμάζω νέα έκδοση για το ταξιδολόγιο όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάσουν της δικές τους φωτογραφίες και να μην έχουμε του flickr. Το φαράγγι μοιάζει πραγματικά εντυπωσιακό, θέλω να το επισκεφτώ αλλά είμαι λίγο μακριά :(

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας