Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καστοριά - Πανοραμική

Καστοριά

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Καστοριά

Καστοριά - Λίμνη της Καστοριάς Λίμνη της Καστοριάς
Λίμνη Ορεστίδα
"Η λίμνη της Καστοριάς ή λίμνη Ορεστιάδα, όπως συναντάται με την επίσημη της ονομασία, είναι μία από τις ομορφότερες λ..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"33o River Party Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας που γίνεται στο Νεστόριο της Καστοριάς από τις 3 έως κ..."
Καστοριά - Τα Αρχοντικά Τα Αρχοντικά
Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς
"Κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής σας στην πόλη σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να περιηγη..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστοριά - Παναγία Κουμπελίδικη Παναγία Κουμπελίδικη
"Είναι η μοναδική εκκλησία της Καστοριάς που έχει τρούλο και από αυτό το χαρακτηριστικό προκύπτει και το προσωνύμιο κα..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστοριά - Μοναστήρι της Μαυριώτισσας Μοναστήρι της Μαυριώτισσας
"Η ίδρυση του συγκεκριμένου μοναστηριού τοποθετείται στον 12ο αιώνα και η περίοδος ακμής του ταυτίζεται με την χρυσή π..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστοριά - Σπηλιά του Δράκου Σπηλιά του Δράκου
"Το συγκεκριμένο σπήλαιο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης στην παραλίμνια περιοχή που βρίσκεται κοντά στο μοναστή..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστοριά - Ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού Ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού
"Στην περίπτωση που περιηγείστε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου στο ύψος των Αμπελοκήπων θα σας δοθεί η ευκαιρία να ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καστοριά - Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς
"Το βυζαντινό μουσείο της Καστοριάς βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Βυζαντινής Ακρόπολης και στεγάζεται σε ένα σύγ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καστοριά - Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής
"Στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού και πολύ κοντά στο χωριό Νόστιμο, θα βρείτε το Απολιθωμένο Δάσος, η μελέτη και η ανά..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καστοριά - Πέτρινα Γεφύρια Καστοριάς Πέτρινα Γεφύρια Καστοριάς
"Τα πέτρινα γεφύρια είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εικόνα της Καστοριάς και αποτελούν αριστουργήματα της παραδοσιακής ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καστοριά»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 36.566
Αεροδρόμιο/α: Καστοριάς «Αριστοτέλης» (KSO)
Περιγραφή: Η Καστοριά είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Μακεδονίας. Βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και Ιωαννίνων ενώ στα ανατολικά συνορεύει με την Αλβανία. Είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο δυτικά της λίμνης Ορεστιάδας (ή λίμνης της Καστοριάς) ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο και το υψόμετρο της ξεπερνά τα 600 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Ο πληθυσμός της πόλης υπολογίζεται περίπου στους 20.000 κατοίκους και η επικρατέστερη άποψη για την προέλευση του ονόματος της είναι οι κάστορες που ενδημούσαν για αρκετούς αιώνες στην παρακείμενη λίμνη. Η πόλη έχει συνδέσει το όνομά της με το εμπόριο γουναρικών που άνθιζε στην περιοχή μέχρι και τις προηγούμενες δεκαετίες και απέφερε στον τοπικό πληθυσμό ένα σεβαστό μέρος του συνολικού του εισοδήματος. Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός των αγορών και η πτώση της ζήτησης μετακίνησαν ένα σημαντικό τμήμα του εργατικού δυναμικού από τη βιοτεχνία του δέρματος και της γούνας στον ανερχόμενο τομέα του τουρισμού. Η χιλιομετρική απόσταση της Καστοριάς από την Αθήνα ανέρχεται στα 600 χιλιόμετρα ενώ από τη Θεσσαλονίκη απέχει περίπου 230 χιλιόμετρα. Το σχετικά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο την έχει αναγάγει σε έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Καστοριά
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί