Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καστοριά - Πανοραμική

Καστοριά

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καστοριά - Λίμνη της Καστοριάς Λίμνη της Καστοριάς
Λίμνη Ορεστίδα
Η λίμνη της Καστοριάς ή λίμνη Ορεστιάδα, όπως συναντάται με την επίσημη της ονομασία, είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας και σίγουρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την φυσιογνωμία της πόλης της Καστοριάς. Έχει χαρακτηριστεί "Μνημείο Φυσικού Κάλλους" από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι επίσημα ενταγμένο στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας «Φύση 2000». Η έκτασή της ξεπερνά τα 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκεται 630 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 10 μέτρα. Τροφοδοτείται με ύδατα από ρέματα και από αρκετές υπολίμνιες πηγές ενώ θεωρείται η δεύτερη πιο παραγωγική σε αλιεύματα λίμνη της χώρας. Επιπλέον η ευρύτερη περιοχή της λίμνης αποτελεί έναν ιδιαίτερης σημασίας υδροβιότοπο καθώς φιλοξενεί σημαντικό αριθμό υδρόβιων θηλαστικών αλλά και περισσότερα από 150 είδη πτηνών μερικά από τα οποία ξεχειμωνιάζουν εδώ. Στην περίπτωση που επισκεφτείτε την πόλη της Καστοριάς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείψετε να απολαύσετε έναν περίπατο στις όχθες της ή να επιλέξετε μια περιήγηση με το πλοιάριο του Δήμου. Στην περίπτωση βέβαια που επιδιώκετε μια πιο ενεργητική επαφή με αυτό το φυσικό μνημείο σας προτείνουμε να επιδοθείτε σε διάφορα σπορ όπως κωπηλασία, ιστιοπλοϊα, σέρφινγκ και σκι. Ετησίως η πόλη φιλοξενεί πλήθος ναυτικών και αθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαία εξ' αυτών τους διεθνείς αγώνες οκτάκωπων κωπηλασίας που λαμβάνουν χώρα κάθε Σεπτέμβρη.
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Λίμνη της Καστοριάς"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λίμνη της Καστοριάς"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καστοριά » Λίμνη της Καστοριάς
υπεροχη!
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Καστοριά » Λίμνη της Καστοριάς
Τι ωραία αίσθηση σου δίνει αυτή η λίμνη. Όπου και αν κάθισα στην περιοχή αυτή και την είχα στη θέα μου ήταν φοβερό το τοπίο. Ειδικά όταν πήγα στην Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας.
6 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ; ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!
6 χρόνια πριν
Καστοριά » Λίμνη της Καστοριάς
33o River Party Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας που γίνεται στο Νεστόριο της Καστοριάς από τις 3 έως και τις 7 Αυγούστου. Ένα μυστικό που το παίρνει το ποτάμι! Κάθε χρόνο! Υπάρχει ένα καλοκαιρινό ραντεβού που δεν χάνει κανείς. Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας που υπόσχεται τον πιο ανέμελο και αυθεντικό τρόπο διακοπών και διασκέδασης!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καστοριά»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καστοριά - Λίμνη της Καστοριάς Καστοριά - Τα Αρχοντικά Καστοριά - Παναγία Κουμπελίδικη Καστοριά - Μοναστήρι της Μαυριώτισσας Καστοριά - Σπηλιά του Δράκου Καστοριά - Ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού Καστοριά - Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς Καστοριά - Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής Καστοριά - Πέτρινα Γεφύρια Καστοριάς