Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κως - Ασκληπιείο της Κω

Κως

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Κως

Κως - Αλικαρνασσός Αλικαρνασσός
Bodrum
"Η "χώρα του αιώνιου γαλάζιου", όπως τη χαρακτήρισε ο Όμηρος, η Αλικαρνασσός ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις τη..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Ασκληπιείο της Κω Ασκληπιείο της Κω
"Τα Ασκληπιεία ήταν ιερά του Ασκληπιού. Ήταν όχι μόνο χώροι λατρείας του Θεού αλλά και χώροι όπου εφαρμόζονταν η ιατρι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Πλάτανος του Ιπποκράτη Πλάτανος του Ιπποκράτη
"Κοντά στη αρχαία αγορά της Κω και πολύ κοντά στο κάστρο της Νεραντζιάς βρίσκεται ο τεράστιος Πλάτανος του Ιπποκράτη. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Ρωμαϊκό Ωδείο Κω Ρωμαϊκό Ωδείο Κω
"Βορειοδυτικά του Αρχαίου Θεάτρου της Κω βρίσκεται το Ρωμαϊκό Ωδείο. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ωδείο χτίστηκε πάνω στα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Αρχαία Αγορά της Κω Αρχαία Αγορά της Κω
"Βρίσκεται στην Ανατολική άκρη του νησιού και είναι η συνέχεια του λιμανιού της Κω. Μετά τη δημιουργία της αρχαίας πόλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Ρωμαϊκή Οικία Κω Ρωμαϊκή Οικία Κω
Casa Romana
"Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού είναι η Casa Romana, δηλαδή το αναστηλωμένο Ρωμαϊκό σπίτι. Χρονολογικά η οικία..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Κάστρο της Νερατζιάς Κάστρο της Νερατζιάς
"Το κάστρο της Νερατζιάς ή αλλιώς το κάστρο των Ιπποτών χτίστηκε από τους ιππότες του τάγματος του Αγ. Ιωάννη της Ιερο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Κω Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Κω
"Η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού είναι τα "Ιπποκράτεια". Διαρκούν τρεις μήνες (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) και φιλοξενούν διαφ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κως - Παραλίες της Κω Παραλίες της Κω
"Η Κως είναι ένα νησί με ατέλειωτες παραλίες, οι πιο πολλές οργανωμένες. Ωστόσο, για τους πιο μοναχικούς τύπου υπάρχου..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κως»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 17.890
Αεροδρόμιο/α: Κως «Ιπποκράτης» (KGS)
Περιγραφή: Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους υπήρξε σπουδαίος ναυτικός σταθμός, καθώς συνέδεε τη Μαύρη Θάλασσα με τη Βόρεια Αφρική, ακολουθώντας τις ακτογραμμές της Μικράς Ασίας και των νησιών του Αιγαίου. Η Κως στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει ένας άκρως ενδιαφέρων τουριστικός προορισμός. Πέρα από τις υπέροχες παραλίες και τις άρτιες υποδομές της, το νησί έχει και μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά από την Αρχαιότητα ως τη Βυζαντινή εποχή, και από την εποχή των Ιπποτών μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το Ρωμαίο Γαληνό, η Κως έχει χαρακτηριστεί ως “το νησί με το πιο εύκρατο κλίμα στον κόσμο”. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 15 ώρες. Επίσης, το νησί διαθέτει και αεροδρόμια, κάτι που κάνει την πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη καθώς από το αεροδρόμιο της Αθήνας η Κως απέχει μόλις 55 λεπτά αεροπορικώς.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Κως
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί