Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κως - Ασκληπιείο της Κω

Κως

Ελλάδα
Μοιράσου το
Κως - Ασκληπιείο της Κω Ασκληπιείο της Κω
Τα Ασκληπιεία ήταν ιερά του Ασκληπιού. Ήταν όχι μόνο χώροι λατρείας του Θεού αλλά και χώροι όπου εφαρμόζονταν η ιατρική επιστήμη. Τρία ήταν τα σημαντικότερα Ασκληπιεία στην Αρχαία Ελλάδα: της Τρίκκης - γενέτειρα του Ασκληπιού, της Επιδαύρου και της Κω.

Το Ασκληπιείο της Κω βρίσκεται 3,5 χλμ έξω από την πρωτεύουσα του νησιού χτισμένο πάνω σ’ ένα λόφο. Από τα πιο σημαντικά ευρήματα του Ασκληπιείου είναι: 17 επιγραφές που μας δίνουν πλούσιες ιστορικές πληροφορίες, 24 χειρουργικά εργαλεία, κάποια μαρμάρινα αναθηματικά μέλη (ένα αυτί και δύο γυναικεία στήθη) καθώς και νομίσματα του 4ου π.Χ αιώνα. Από το 242 π.Χ και μετά η φήμη του Ασκληπιείου έγινε και διεθνώς γνωστή, καθώς όλο και Ο περισσότερος κόσμος κατέφθανε στο νησί για να βρει αντίδοτο στην αρρώστια του. Λέγεται, ότι ο Θεός εμφανιζόταν στα όνειρα των ασθενών και υποδείκνυε τη θεραπεία τους κατά την εγκοίμηση τους σε ειδικό χώρο του ιερού, ενώ αργότερα υπήρχαν και επαγγελματίες θεραπευτές που χρησιμοποιούσαν επιστημονικές μεθόδους για τη θεραπεία των ασθενών. Το μνημείο υπέστη φθορές τόσο το 384 μ.Χ όπου ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος εξέδωσε διάταγμα κατεδάφισης των μη χριστιανικών ιερών, όσο και τον 14ο αι. όπου οι Ιππότες του Τάγματος του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ το λιθοβόλησαν για να χτίσουν οχυρό. Το 1928, ενώ η Κως βρισκόταν υπό Ιταλική κατοχή Ιταλοί αρχΑιολόγοι ανέσκαψαν το χώρο και αναστήλωσαν το μνημείο δίνοντας του τη μορφή που έχει σήμερα.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ασκληπιείο της Κω"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κως»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κως - Αλικαρνασσός Κως - Ασκληπιείο της Κω Κως - Πλάτανος του Ιπποκράτη Κως - Ρωμαϊκό Ωδείο Κω Κως - Αρχαία Αγορά της Κω Κως - Ρωμαϊκή Οικία Κω Κως - Κάστρο της Νερατζιάς Κως - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Κω Κως - Παραλίες της Κω