Ελλάδα > Κως > Εκδρομή στην Αλικαρνασσό από την Κω

Εκδρομή στην Αλικαρνασσό από την Κω Κως

Bodrum

Η "χώρα του αιώνιου γαλάζιου", όπως τη χαρακτήρισε ο Όμηρος, η Αλικαρνασσός ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας και γενέτειρα του πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτου. Κορυφαία στιγμή της ένδοξης αρχαίας ιστορίας της πόλης αποτελεί η ανέγερση του τάφου του Μαυσώλου (Μαυσωλείο), που αποτελούσε ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Σήμερα ό,τι έχει απομείνει από το Μαυσωλείο δεν είναι πάρα λίγα μόνα ερείπια , αφού καταστράφηκε από τους Ιωαννίτες Ιππότες το 13ο αιώνα. Από την Αλικαρνασσό έχει επίσης διασωθεί το αρχαίο θέατρο της πόλης, χωρητικότητας 13.000 θέσεων.

Στη θέση της πλέον είναι χτισμένο το κοσμοπολίτικο Μποντρούμ, μία πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά στον ομώνυμο κόλπο και που απέχει μόλις 10 ναυτικά μίλια από την Κω. Πρόκειται για ένα τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, που θυμίζει πολύ την Κυανή Ακτή. Χάρη στις οργανωμένες τουριστικές υποδομές που διαθέτει, μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών, ανεξαρτήτως οικονομικού επιπέδου, από παραθεριστές που αναζητούν ένα οικονομικό κατάλυμα, μέχρι αυτούς που καταφθάνουν εδώ με τις θαλαμηγούς, στη σύγχρονη μαρίνα που διατίθεται. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, βουτιές στα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου, μαγικές παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή και βόλτες στις πολυσύχναστες αγορές του, είναι ό,τι έχει να προσφέρει το Μποντρούμ στους 2.500.000 επισκέπτες που καταφθάνουν εδώ ετησίως.

Εκτός από τα ερείπια της αρχαίας Αλικαρνασσού, σημαντικά αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Κάστρο του Μποντρούμ, που χτίστηκε από τους Ιππότες της Ρόδου τον 15ο αιώνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο Κάστρο και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση αμφορέων στον κόσμο. Το μεγάλο παζάρι της πόλης είναι κάτι που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε, αφού πρόκειται κυριολεκτικά για έναν λαβύρινθο που αποτελείται από άπειρα μικρά μαγαζάκια, στα οποία πωλούνται κυρίως είδη λαϊκής τέχνης και τοπικά προϊόντα.

Το Μποντρούμ είναι προσεγγίσιμο από τα νησιά Κω και Ρόδο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με μικρά καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια.

Αφήστε στο σχολιό σας